Gina Bradea a pregătit cârnați tradiționali pentru masa de Crăciun.
Gina Bradea este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari, care reușește de fiecare dată să încânte prin rețetele sale delicioase pe toți cei care le pregătesc. Din doar câteva ingrediente, reușește să aducă pe farfurie gusturile inedite, iar iubitorii gastronomiei petrec cu drag timp în bucătărie. Acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, rețelele de socializare sunt luate cu asalt cu diferite bucate delicioase pe care să le pregătiți pentru masa de Crăciun, astfel, Gina Bradea a venit cu rețeta ei de cârnați de casă tradiționali, iar aceasta a explicat pas cu pas, care sunt ingredientele de care are nevoie și
Ingrediente pentru 1 kg de carne (eu am făcut din 5 kg)
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 1 kg carne tocată de porc
- 1 căpățână de usturoi
- 14-15 g de sare grunjoasă de murături
- 1,5 g de ardei iute uscat, măcinat (opțional) sau
- 4-5 g de piper negru măcinat
- 6 g de cimbru uscat
- 6 g de boia de ardei dulce
- 5-6 m de mațe pentru cârnați bine spălate și ținute în apă călduță cu felii de lămâie
Cum pregătește Gina Bradea cârnații tradiționali
Citește și: Care este secretul Ginei Bradea pentru jumările de mâncat? Ce trebuie să aibă față de cele pentru untură
Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă cei doi copii ai lui Mircea Diaconu, Ana și Victor- stirilekanald.ro
După ce toate ingredientele sunt pregătite cu grijă, iar cantitățile au fost menționate pentru ca gustul să fie unul inedit, Gina începe prin a adăuga boia, sare, boia de ardei iute, cimbru și usturoi în compoziția de carne, apoi frământă totul foarte bine. Strângem cârnații, îi sucim cam la o palmă, apoi îi punem ulterior la uscat, iar o parte din ei vor fi afumați și păstrați la congelator.
@ginabradea Carnati de casa traditionali, din 1, 5 sau 10 kg de carne de porc, cu usturoi, cimbru... Sunt suculenti si tare gustosi! Ingrediente pentru 1 kg de carne (eu am facut din 5 kg) -1 kg carne tocata de porc -1 capatana de usturoi- 14-15 g de sare grunjoasa de muraturi -1,5 g de ardei iute uscat, macinat (optional) sau 4-5 g de piper negru macinat -6 g de cimbru uscat si sfaramat -6 g de boia de ardei dulce -5-6 m de mate pentru carnati bine spalate si tinute in apa calduta cu felii de lamaie #ginabradea #reteta ♬ original sound- Gina Bradea Oficial