Checul cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de chec cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă , preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Chec cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de chec cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă, absolut delicioas ă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o or ă
Timp total – o or ă și 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Chec cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă
Ingrediente pentru chec
- 2 căni de făină
- o cană și jumătate de zahăr granulat
- un sfert de cană de pudră de cacao
- 2 lingurițe de praf de copt
- o linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu
- o linguriță de sare
- o cană de zară
- o jumătate de cană de ulei
- 2 ouă mari (la temperatura camerei)
- 2 lingurițe de esență de vanilie
- o cană de apă fierbinte
Ingrediente pentru glazura de ciocolată neagră
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- o jumătate de cană de smântână lichidă
- o jumătate de cană de chipsuri de ciocolată neagră
- o lingură de unt (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru glazura de ciocolată albă
- o jumătate de cană de smântână lichidă
- o jumătate de cană de chipsuri de ciocolată albă
- o lingură de unt (la temperatura camerei)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Eclere cu glazură de ciocolată albă și nuci pecan, un produs de patiserie clasic francez
Mod de preparare - Chec cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. În continuare, ungeți și făinați o tavă rotundă cu model, de cuptor.
Pasul 2. Acum vom avea nevoie de un bol mare, în care veți combina 2 căni de făin ă, cu o cană și jumătate de zahăr granulat, un sfert de cană de pudr ă de cacao, 2 lingurițe de praf de copt, o linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu și o linguriță de sare.
Pasul 3. Într-un alt bol, veți amesteca o cană de zar ă, o jumătate de cană de ulei, 2 ouă mari (la temperatura camerei) și 2 lingurițe de esență de vanilie. Adăugați treptat ingredientele umede peste ingredientele uscate, amestecând până se combină bine. Abia apoi adăugați o cană de apă fierbinte în aluat și amestecați până se omogenizează bine și aluatul devine subțire.
Pasul 4. Turnați aluatul în tava de cuptor pregătită și coaceți timp de 35-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor și lăsați-l să se răcească complet pe un grătar.
Pasul 5. În timp ce prăjitura se răcește, faceți glazura de ciocolată neagră. Așadar, vom avea nevoie de o oală mică, în care vom încălzi o jumătate de cană de smântâna lichidă, la foc mediu până când se fierbe. Apoi se ia oala de pe foc și se adaugă o jumătate de cană de fulgi de ciocolată neagră și o lingură de unt (la temperatura camerei). Se amestecă până când ciocolata este complet topită și amestecul este omogen.
Pasul 6. Odată ce checul s-a răcit, întindeți glazura de ciocolată neagră deasupra.
Pasul 7. Acum ne vom ocupa și de glazura de ciocolată albă. Așadar, într-o oală mică, încălziți o jumătate de cană de smântân ă lichidă, la foc mediu până când se fierbe. Apoi se ia oala de pe foc și se adaugă o jumătate de cană de fulgi de ciocolată albă și o lingură de unt (la temperatura camerei). Se amestecă până când ciocolata este complet topită și amestecul este omogen.
Pasul 8. În continuare, vom turna și glazura de ciocolată albă peste glazura de ciocolată neagră, răspândind-o uniform. Lăs ă m glazurile să se întărească câteva minute înainte de a tăia și a servi, iar rețeta este gata!
Checul cu ciocolată și glazură de ciocolată neagră și albă este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Kofta kebab, un fel de mâncare din Orientul Mijlociu