Rețetă de Chec cu cremă de cacao. Alege calea ușoară pentru un desert pe placul tuturor!

Rețetă de Chec cu cremă de cacao

Checul cu cremă de cacao reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  chec cu cremă de cacao. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu cremă de cacao, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Chec cu crem ă de cacao

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  chec cu cremă de cacao, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Chec cu crem ă de cacao

  • ulei
  • 80 g unt (la temperatura camerei)
  • 60 g zahăr granulat
  • un pliculeț de zahăr vanilinat
  • un ou întreg (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie
  • 100 g făină
  • un pliculeț de praf de copt
  • o jumătate de cană de lapte (la temperatura camerei)
  • o lingură de pudră de cacao
  • zahăr pudră

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețetă de Chec cu cremă de cacao [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Rulouri cu scorțișoară, cunoscute sub numele de Cinnamon rolls

Mod de preparare - Chec cu crem ă de cacao

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea tăvii pentru checul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de o tavă specială de tip Bundt, pe care o vom unge cu puțin ulei. Imediat apoi, vom presăra și puțină făină, astfel încât să ajungă pe întreaga sa suprafață, iar apoi o lăsăm deoparte, momentan.

Pasul 2.  În continuare, ne vom ocupa de aluatul nostru pentru chec. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 80 de grame de unt (la temperatura camerei), alături de 60 de grame de zahăr granulat, un pliculeț de zahăr vanilinat, ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot, cu ajutorul unui mixer. La final, oprim mixerul și amestecăm cu ajutorul unei spatule și adăugăm și un ou întreg (la temperatura camerei), pe care îl vom încorpora tot cu mixerul.

Pasul 3.  După ce toate ingredientele adăugate au fost încorporate cum trebuie, vom adăuga și o esență de vanilie, 100 de grame de făină, un pliculeț de praf de copt, ingrediente pe care le vom amesteca, de această dată, cu ajutorul unei spatule, la început, iar apoi cu mixerul, însă la viteză mică, până când se vor încorpora foarte bine. Abia apoi vom adăuga și un sfert de cană de lapte (la temperatura camerei). Continuăm să amestecăm cu mixerul, la viteză mică, până se vor combina cât mai bine cu putință.

Pasul 4.  Jumătate din cantitatea compoziției, o vom împrăștia în tava specială de chec, cu ajutorul unei linguri. Ulterior, o vom nivela pentru a avea un strat cât se poate de egal în toate părțile.

Rețetă de Chec cu cremă de cacao [Sursa foto: freepik]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Peste restul cantității de aluat din bol, vom adăuga o lingură de pudră de cacao, un sfert de cană de lapte (la temperatura camerei), iar cu ajutorul mixerului, le vom amesteca, la viteză mică, pentru a obține o textură cremoasă.

Pasul 6.  Crema obținută se va așeza peste stratul din tavă, cu ajutorul unei linguri, cât de uniform se poate. Imediat apoi, vom avea nevoie de o furculiță, pe care o vom introduce în compoziție, la mijloc și o vom învârti, ușor, de-a lungul tăvii. Astfel, crema de cacao va pătrunde și în chec, nu va rămâne doar la suprafață.

Pasul 7.  Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și checul, pentru a-l transfera pe o farfurie. Se presăra deasupra zahăr pudr ă, iar rețeta este gata!

Checul cu cremă de cacao  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

Rețetă de Chec cu cremă de cacao [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată!



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Rețetă de Ruladă cu cremă de zmeură. Un desert potrivit pentru Valentine’s Day!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor