Rețetă de chec cu portocale. Musafirii vor cere a doua porție!

reteta de chec cu portocale
Rețetă de chec cu portocale

Checul cu portocale reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  chec cu portocale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec cu portocale, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  chec cu portocale

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de chec cu portocale, absolut delicios, în doar 8 pași simpli!

Ingrediente – chec cu portocale

Ingrediente pentru chec

  • 300 g făină
  • praf de copt
  • sare
  • 200 g zahăr granulat,
  • 3 portocale
  • esență de vanilie
  • 240 ml ulei
  • 3 ouă

Ingrediente pentru   glazura de portocale

  • 120 g zahăr pudră
  • o portocală
  • pudră de cacao

Ingrediente pentru decor

  • o portocală

cea mai simpla reteta de chec
Rețetă de chec cu portocale[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

Mod de preparare - chec cu portocale

Pasul 1.  Primul pas constă în setarea cuptorului la cea mai mare temperatură (în funcție de cuptor), iar mai apoi vom lua o tavă de chec, pe care o vom unge cu unt sau spray de copt și peste care vom presăra puțină făină.

Pasul 2.  Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom cerne 300 de grame de făină, o linguriță rasă de praf de copt și un sfert de linguriță de

sare. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente și le vom lăsa deoparte, pentru moment.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pasul 3.  Într-un alt bol, de această dată de dimensiuni mai mici, vom adăuga 200 de grame de zahăr granulat, vom rade coaja de la 3 portocale, iar cu mâinile, le vom amesteca, până când se va schimba total culoarea zahărului și va avea o textură de

nisip umed.

Pasul 4.  Acum a venit timpul să stoarcem și zeama de la portocalele pe care le-am scăpat de coajă. Astfel încât, într-un bol vom stoarce zeama celor 3 portocale, pentru a obține sucul proaspăt de portocale, pe care-l vom adăuga peste amestecul realizat anterior. În plus, vom adăuga și o linguriță de esență de vanilie, 240 de mililitri de ulei, 3 ouă (la temperatura camerei), iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate ingredientele, până vom obține o consistență

fină.

cea mai buna reteta de chec cu portocale
Rețetă de chec cu portocale[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă clasică de burger! O să iasă exact ca la fast-food!

Pasul 5.  Acest amestec se va turna peste cel pe care l-am făcut înainte, mai exact cel format din făină, praf de copt și sare și le vom amesteca ușor, de această dată cu ajutorul unei spatule, pentru a se încorpora corespunzător.

Pasul 6.  Amestecul se toarnă în tava de chec, pregătită chiar de la început și se pune în cuptor, tot la cea mai mare temperatură (în funcție de cuptor), pentru aproximativ o oră și un sfert. Pentru a verifica checul puteți introduce o scobitoare, atunci când considerați că este gata, iar dacă aceasta iese curată din centru, este semnul pe care-l dorim. În cazul în care observați că este prea rumenit după 40-50 de minute, îl puteți acoperi cu o hârtie de copt, pentru a-l proteja mai bine.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 7.  Odată ce checul este gata, îl vom scoate din cuptor și îl vom mai lăsa să se răcească în tavă, pentru aproximativ 15 minute, pentru a putea fi transferat pe o farfurie.

Pasul 8.  Între timp, ne vom ocupa și de glazura de portocale. Așadar, într-un bol vom adăuga 120 de grame de zahăr pudră, zeama de la o jumătate de portocală, dar și coaja tot de la o jumătate de portocală și amestecăm. Dacă doriți ca glazura să conțină și ciocolată (opțional), puteți să adăugați în amestec și o linguriță de pudră de cacao. Astfel, glazura de portocale este gata și se poate turna uniform peste chec, iar dacă vă doriți și un plus de decor, puteți adăuga și câteva feliuțe de portocală.

Checul cu portocale  este gata și se poate servi. Poftă bună!

reteta de chec pufos
Rețetă de chec cu portocale[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies