Rețetă de chec cu portocale și cacao. Un desert delicios pentru întreaga familie

Un desert delicios pentru întreaga familie

Crăciunul este aproape, iar toate gospodinele își doresc să prepare un desert absolut delicios pentru întreaga familie. Dacă vă doriți să încercați ceva nou, în afară de cozonac, rețeta unui chec cu portocale și cacao ar putea să vă surprindă, atât pe voi cât și pe toți cei dragi.

Checul cu portocale și cacao este de-a dreptul delicios, iar dacă nu ai încercat niciodată până acum, perioada sărbătorilor de iarnă este momentul oportun. Bucurați-vă apropiații și familia cu un desert gustos, care îi va da pe spate.

Mai jos, aveți ingredientele necesare pentru cel mai bun desert pe care l-ați preparat vreodată. Este ușor de făcut și foarte gustos. Cei dragi se vor bucura, iar dacă vei prepara o dată acest desert, cu siguranță o vei face din ce în ce mai des, deoarece gustul este unul mai mult decât inedit.

Citește și: Cea mai ușoară rețetă de Brioșe de Crăciun cu brăduți

Rețetă de chec cu portocale și cacao

Dacă v-ați săturat de cozonac, sau de prăjiturile tradiționale pe care le face orice gospodină în perioada sărbătorilor de iarnă, checul cu portocale și cacao vă sare în ajutor. Iată care sunt ingredientele necesare pentru a pregăti acest preparat cu un gust unic.

Citește și: Rețetă de Tarte cu flori din marțipan. Alege să-i impresionezi pe toți!

Un desert delicios pentru întreaga familie [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

 -100 g ciocolata neagra.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 -100 g coaja de portocale confiata.

- 2 bucăți oua.

- 125 g zahar.

- 125 g unt.

 -150 g faina.

- 1 plic praf de copt.

- 1 ceașcă unt pentru tava.

Mod de preparare

-Untul se freaca cu zaharul. După ce acesta s-a topit, se adaugă ouăle, faina si praful de copt.

-Se rade ciocolata si se adaugă în amestec, se adaugă si coaja de portocala, se amesteca ușor si se toarnă aluatul în forma de chec unsa cu unt.

- Se coace 15 minute la foc mare, apoi se micșorează focul si se coace încă 45 de minute. După ce trece testul cu scobitoarea, se lasă 15 minute sa se răcească înainte de a-l scoate din forma.

După ce ați urmat acești pași foarte simpli, preparatul este gata și numai bun de servit alături de familie sau de cei apropiați. Sărbătorile de iarnă sunt mult mai frumoase alături de cei dragi, iar în momentul în care masa este plină de bucate gustoase, toată lumea se va simți ca în perioada copilăriei. Poftă bună!

Citește și: Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

Un desert delicios pentru întreaga familie [Sursa foto: Pexels.com]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta Annei Lesko pentru cozonacul cu nucă și vișine. Care este secretul artistei

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte