Rețeta de chec cu unt, cacao, stafide și vișine a doamnei Coco de pe Tik-Tok!
Doamna Coco de pe Tik-Tok a obișnuit deja cu numeroase rețete pe care le împarte cu urmăritoarele sale și explică în detaliu fiecare pas pe care îl face până la rezultatul dorit.
Care sunt ingredientele pentru checul doamnei Coco de pe Tik-Tok
Citește și: Supă cremă de dovleac și morcovi. Veți regăsi o cremozitate aparte!
De această dată, doamna Coco a venit cu rețeta unui chec cu unt, printre care incorporează vișine, stafide și nucă. Aceasta a dat ingredientele exacte pentru realizarea desertului și a explicat, pas cu pas, cum amestecă toate ingredientele pentru ca totul să iasă ca la carte.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 5 ouă pe care le separăm
- 200 grame zahăr
- 200 grame unt
- un praf de sare
- 150-160 ml ulei
- 500 grame făină
- 3 linguri cacao
- Vișine uscate
- Stafide
- Nucă
„Facem un chec cu unt. Am pus 200 de grame de unt și 200 de grame de zahăr pe care îl amestecăm foarte, foarte bine vreo 10 minute. După care punem 5 gălbenușuri de ou pe care le amestecăm foarte, foarte bine cu puțină sare și 50 ml de ulei, ca la maioneză, îl pun aici și amestecăm. Să vă dau cantitățile. 5 ouă pe care le separăm. 200 grame zahăr, 200 grame unt, un praf de sare, 150-160 ml ulei, 500 grame făină pe care o cernem. Vedem dacă intră toată. Vă spun din caietul cu rețete. Un praf de copt, 3 linguri de cacao. Albușul îl batem bezea cu două linguri de zahăr. Punem treptat laptele cu făina și la sfârșit de tot incorporăm albușurile pe care le-am bătut.”, a povestit doamna Coco.
@dydlbkw675lpcoco ♬ sunet original- Nicococo
Cum face checul doamna Coco de pe Tik-Tok
Doamna Coco a explicat și cum incorporează crema de la chec pentru că acesta să iasă în straturi, printre care încorporează vișine, nuci și stafide, apoi îl pune la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade. „Incorporăm checul. Punem un strat de compoziție amestecată cu cacao, vin cu o lingură de compoziție albă, am și câteva vișine uscate pe care le-am hidratat în rom și le-am dat un pic cu zahăr pudră. Vin iar cu compoziție de cacao, apoi cu un strat alb. Fac așa până termin compoziția. Am aici și stafide date prin zahăr pudră. Le-am da prin zahăr pudră să nu cadă toate la fund. Puteți să puneți și nucă. Este un chec foarte bun. Este rețeta de la colegii mei cofetari. Checul acesta se făcea pe vremuri la Hotel București, era o bunătate. Îl pun la 180 de garde, 30 de minute nu deschidem cuptorul. 40 de minute durează, apoi facem proba cu scobitoarea.”, a mai spus doamna Coco.
@dydlbkw675lpcoco ♬ sunet original- Nicococo