Checul pufos cu cacao reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de chec pufos cu cacao, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews și Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos chec pufos cu cacao, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Chec pufos cu cacao - „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de chec pufos cu cacao, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Chec pufos cu cacao - „Păzea, Creața gătește!”
- 6 ouă (la temperatura camerei)
- 6-7 linguri de zahăr granulat
- un plic de praf de copt
- o esență de rom
- 6 linguri de ulei
- 6-7 linguri de făină
- puțin unt pentru uns tăvile (la temperatura camerei)
- 4 linguri de cacao
- sare
De menționat este faptul că această
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Chec pufos cu cacao - „Păzea, Creața gătește!”
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de tapetarea tăvilor de care vom avea nevoie pentru coacerea checului. Așadar, vom avea nevoie de două tăvi speciale de chec, pe care le vom unge cu puțin unt (la temperatura camerei) pe toată suprafața lor, iar imediat apoi, vom presăra și puțină făină deasupra, astfel încât să acopere toată suprafața unde se află untul.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mari, pentru a începe separarea ouălelor. Așadar, vom sparge rând pe rând cele 6 ouă (la temperatura camerei), iar într-un bol vom pune albușurile, iar în cel de-al doilea, gălbenușurile.
Pasul 3. Acum ne vom ocupa de bolul în care se află albușurile. Începem prin a adăuga un praf de sare (după gust), iar cu ajutorul unui mixer, vom bate albușurile noastre bine de tot, până vom obține o consistență tare, asemănătoare cu o spumă.
Pasul 4. În momentul în care am obținut compoziția dorită, vom adăuga treptat, în timp ce continuăm să mixăm, și cele 6-7 linguri de zahăr granulat, până când se vor încorpora în albușurile noastre bătute spumă.
Pasul 5. A venit momentul să ne ocupăm și de bolul cu gălbenușuri. Așadar, vom avea nevoie tot de mixer, pentru a le amesteca, prima și prima dată, cu cele 6 linguri de ulei. Într-un bol de dimensiuni mai mici, în care am pregătit deja cele 6-7 linguri de făină, vom pune și praful de copt, ingrediente pe care le vom amesteca împreună, cu ajutorul unei lingurițe.
Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Pasul 6. Acum vom turna amestecul de gălbenușuri cu ulei, peste cel de albușuri cu sare și zahăr granulat, iar mai departe, folosindu-ne de o spatulă vom amesteca, cu grijă, cele două compoziții, însă nu pentru mult timp, pentru că vom schimba spatula cu mixerul și vom amesteca până când se vor încorpora cât mai bine cu putință.
Pasul 7. Atenție însă! Nu trebuie să uităm de făină. Așadar, în timp ce continuăm să mixăm ingredientele noastre, vom adăuga treptat și amestecul de făină cu praf de copt, din bolul de dimensiuni mai mici. Adăugăm apoi și esența de rom (după gust) și mai mixăm pentru încă puțin timp, la viteză mică, pentru a pătrunde cât mai bine în compoziția aflată în bol.
Pasul 8. A venit timpul să împărțim compoziția din bol, în două părți egale, așadar, vom avea nevoie de un al doilea bol în care vom adăuga și cele 4 linguri de cacao. Amestecăm bine de tot, pentru a obține compoziția de cacao potrivită pentru checul nostru pufos.
Pasul 9. Ne întoarcem la tăvile pe care le-am pregătit deja încă de la începutul rețetei, iar cu ajutorul unei linguri mai mari, vom începe să luăm din compoziția albă, apoi din cea de cacao și tot așa, până când toată compoziția se va termina, iar noi am realizat efectul de chec marmorat, pe care ni-l dorim.
Pasul 10. Tăvile se introduc în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 40-50 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tăvile de la cuptor, ulterior și checul din tăvi, îl vom tăia, iar rețeta este gata!
Checul pufos cu cacao este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Gata în mai puțin de o oră!