Cheesecake-ul candy cane reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cheesecake candy cane. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cheesecake candy cane, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Cheesecake candy cane
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cheesecake candy cane, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de preparare – 20 minute
Timp de răcire – 5 ore
Timp total – 5 ore și 20 minute
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – Cheesecake candy cane
Ingrediente pentru blat
- 250 g biscuiți digestivi
- 120 g unt
Ingrediente pentru umplutură
- 500 ml smântână lichidă
- 250 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
- 60 g zahăr pudră
- o esență de mentă
- 5 bastoane de bomboane specifice de Crăciun (cu alb și roșu)
- sirop de căpșune (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și să utilizați 2 tăvi.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În plus, această rețetă de cheesecake candy cane se poate realiza în decurs de două zile, pentru că desertul trebuie sa stea la frigider pentru aproximativ 5 ore.
Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!
Mod de preparare - Cheesecake candy cane
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 250 de grame de biscuiți digestivi, pe care îi vom pune în robotul de bucătărie, pentru a se sfărâma. În cazul în care nu aveți la îndemână un robot de bucătărie, îi puteți introduce într-o pungă de plastic, pentru a-i sfărâma cu ajutorul unui sucitor. Imediat apoi, îi vom transfera într-un bol.
Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici în care vom topi 120 de grame de unt, la cuptorul cu microunde, timp de aproximativ o jumătate de minut. Imediat apoi, adăugăm untul topit peste biscuiții din bol, iar cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecăm pentru a se încorpora corespunzător.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de o tavă rotundă de cuptor (cu fundul detașabil), în care am așezat hârtie de copt, doar pe fundul acesteia, iar ulterior, cu ajutorul unei linguri, vom lua compoziția de biscuiți și o vom așeza în tavă, pentru a forma baza desertului nostru de astăzi, pe care ulterior o vom presa. După ce ne-am asigurat că baza noastră este bine așezată, vom introduce tava în frigider pentru a se întări.
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa de prepararea umpluturii noastre delicioase. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom turna 500 de mililitri de smântână lichidă, iar cu ajutorul unui tel sau al unui mixer, vom începe să mixăm smântâna, până când vom obține o consistență cremoasă. Imediat apoi, vom lăsa bolul deoparte.
Citește și: Rețeta de Plăcinte cu brânză, gata în mai puțin de o oră!
Pasul 5. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 250 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei). Cu ajutorul unei linguri de lemn, vom amesteca puțin crema de brânză, iar apoi vom adăuga și 60 de grame de zahăr pudră și o esență de mentă, ingrediente pe care le vom amesteca tot, cu o lingură de lemn. După ce s-au mai încorporat, vom adăuga și smântâna lichidă din celălalt bol pe care l-am lăsat deoparte. Imediat ce am încorporat și aceste două amestecuri, vom introduce bolul la frigider, pentru ca umplutura să se întărească.
Pasul 6. Într-un alt bol separat, vom zdrobi 5 bastoane de bomboane specifice de Crăciun (cu alb și roșu), într-o pungă de plastic, cu ajutorul unui sucitor. Bomboanele se vor adăuga în umplutura pentru cheesecake și vom amesteca pentru a se combina cât mai bine cu putință.
Pasul 7. Umplutura se toarnă pentru stratul nostru de biscuiți din tavă, iar cu ajutorul unei spatule, vom întinde uniform umplutura, deasupra vom turna și puțin sirop de căpșune (opțional), iar tava se va introduce înapoi în frigider pentru aproximativ 5 ore, iar rețeta este gata!
Cheesecake-ul candy cane este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cozonac cu nucă și cacao. Află secretul pentru cei mai pufoși cozonaci!