Află din rândurile următoare care este rețeta de cheesecake cu fidea a lui chef Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea este fără doar și poate unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari de la noi din țară, care pe lângă talentul său culinar, este apreciat și pentru felul său de a fi.
Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 250 g de fidea scurtă;
- 200 g de afine;
- zmeură;
- 50 g mix de fructe uscate;
- fulgi de migdale;
- 50 g de biscuiți măcinați;
- 100 g de unt;
- 180 g de zahăr;
- 400 g de ricotta;
- 4 ouă;
- esență de vanilie;
- 150 g de smântână de gătit;
- 20 g de amidon de porumb;
- fructe physalis.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Se pun la fiert pastele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În momentul în care acestea au fiert, se scurg bine de apă și se pun într-un bol încăpător. Peste fidea se pune untul și se amestecă până acesta se topește. Dacă untul s-a topit, se adaugă: biscuiții, 30 g din mixul de fructe uscate și se amestecă. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt se pune conținutul de fidea și se nivelează bine, apoi se pune la frigider cât timp se prepară crema. Într-un bol se adaugă: ricotta, 150 g de zahăr și se încorporează. După ce s-a încorporat zahărul cu ricotta, se pun ouăle, unul câte unul, amestecând ușor. Următoarele ingrediente adăugate în cremă sunt: esența de vanilie, smântâna de gătit și amidonul de porumb, amestecând ușor. Crema se pune peste blatul de fidea și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute. În cazul în care cuptorul nu are funcție de abur, este important sa fie pusă o tavă cu apă pe raftul de jos. Între timp se prepară sosul de afine. Într-o oală se adaugă afinele și 200g apă și se lasă la foc mic. Când afinele au început să fiarbă, se pun cele 30g zahăr rămase și se lasă pe foc până când apa începe să scadă. Când apa a scăzut, afinele se pisează și se trec printr-o sită. Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp. Cheesecake-ul se porționează, iar pe fiecare felie se adaugă: sos de afine, zmeură, mix de fructe uscate și un fruct physalis. ”, a spus chef Sorin Bontea pe canalul său de YouTube.