Rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă

cea mai simpla reteta de cheesecake cu fructe de padure
Rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă

Cheesecake-ul cu fructe de pădure congelate și mentă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră+ timp de răcire

Timp total  – o oră și 30 de minute+ timp de răcire

Porții  – 8 persoane

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente – Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă

  • 30 de biscuiți digestivi
  • 100 g nuci
  • 100 g zahăr granulat
  • 100 g unt
  • 3 pachete de cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 400 g zahăr granulat
  • sare
  • 200 g smântână
  • o esență de vanilie
  • 50 g făină
  • 7 ouă+ 3 gălbenușuri
  • fructe de pădure congelate
  • frunze de mentă

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cheesecake cu fructe de padure si menta
Rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Croissante cu unt. Află și tu care este secretul pentru cele mai gustoase!

Mod de preparare - Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o pungă, în care vom introduce 30 de biscuiți digestivi, iar cu ajutorul unui sucitor, îi vom sfărâma cât mai mărunt cu putință. Imediat apoi, biscuiții sfărâmați se vor adăuga în bolul unui robot de bucătărie, peste care vom pune imediat și 100 de grame de  nuci, 100 de grame de  zahăr granulat, ingrediente pe care le vom mixa, pentru a  

obține firimituri cât mai fine cu putință. Abia apoi vom adăuga în robotul nostru de bucătărie și 100 de grame de  unt, pe care l-am topit în prealabil. Continuăm să mixăm, pentru ca și acesta să se încorporeze cu restul ingredientelor.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de o tavă rotundă (cu fundul detașabil), în care vom adăuga cu ajutorul unei linguri, tot amestecul nostru de cheesecake.

Cu ajutorul unei spatule sau a unui pahar, vom nivela stratul, atât în partea de jos a tăvii, cât și pe marginile acesteia, pentru că în rețeta de astăzi ne dorim să formăm și o margine pentru cheesecake. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ  10 minute, la o temperatură de  180 de grade Celsius.

Pasul 3.

 În acest timp, ne vom ocupa de umplutura pentru cheesecake. Așadar, vom avea nevoie, de această dată, de bolul unui mixer de bucătărie, în care vom adăuga 3 pachete de  cremă de brânză  (la temperatura camerei), pe care le vom și mixa imediat, astfel încât să se mai destrame puțin. Imediat apoi, vom adăuga și 400 de grame de  zahăr granulat sare  (după gust), ingrediente pe care vom continua să le mixăm, pentru a obține o compoziție fină. Atunci este momentul să adăugăm și 200 de grame de  smântână (la temperatura camerei) și o  esență de vanilie. Spre finalul amestecului, este nevoie să adăugăm și 50 de grame de  făină, 7  ouă întregi (la temperatura camerei), dar și 3 gălbenușuri de ou, pe care le vom adăuga rând pe rând, în timp ce continuăm să amestecăm.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

reteta de cheesecake cu fructe de padure congelate si menta
Rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  Acum vom scoate tava de la cuptor și vom turna umplutura. Folosindu-ne de o spatulă, vom nivela stratul de cremă. Tava se introduce iar la cuptor, timp de aproximativ  10 minute, la o temperatură de  180 de grade Celsius. După cele 10 minute, vom aduce temperatura la  150 de grade Celsius  și vom mai coace desertul nostru pentru încă aproximativ  40 de minute.

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și cheesecake -ul din tavă, desertul se ornează cu câteva fructe de pădure congelate, dar și câteva frunze de mentă, iar rețeta este gata!

Cheesecake-ul cu fructe de pădure congelate și mentă  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de cheesecake cu fructe de padure
Rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Chec cu cremă de cacao. Alege calea ușoară pentru un desert pe placul tuturor!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Tartă cu căpșune. Descoperă îmbinarea perfectă a dulceții și prospețimii acestui savuros desert!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies