Cheesecake-ul cu pudră de Matcha reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cheesecake cu pudră de Matcha. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos cheesecake cu pudră de Matcha, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de cheesecake cu pudr ă de Matcha
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cheesecake cu pudră de Matcha, absolut delicioasă, în doar 12 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de răcire – 4 ore și 40 minute
Timp total – 5 ore și 40 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – cheesecake cu pudr ă de Matcha
Ingrediente pentru blat
- 100 g biscuiți populari
- 40 g unt
Ingrediente pentru umplutură
- 30 ml apă
- 5 g gelatină
- 200 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
- 100 g iaurt
- 70 g zahăr granulat
- 200 g smântână pentru frișcă
- 150 g mure
- 10 g praf de Matcha
- 20 ml lapte
Ingrediente pentru decor
- mure
- fructe de physalis (opțional)
- frunze de mentă
Citește și: Rețetă de supă de sfeclă ucraineană. Este aromată, gustoasă și sățioasă!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - cheesecake cu pudr ă de Matcha
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 100 de grame de biscuiți populari, pe care îi vom introduce într-o pungă și îi vom zdrobi cât mai mărunt cu putință.
Pasul 2. Între timp, vom topi și 40 de grame de unt, pentru ca mai apoi să-l adăugăm în punga cu biscuiți sfărâmați.
Pasul 3. Mai departe, vom avea nevoie de o formă de aproximativ 15 centimetri( cu fundul detașabil), în care vom turna blatul nostru alcătuit din biscuiți populari și unt topit. Cu ajutorul unei spatule, vom presa conținutul, astfel încât să fie cât mai uniform cu putință, pe toată suprafața tăvii.
Pasul 4. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de umplutura noastră pentru cheesecake. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga 30 de mililitri de apă, alături de 5 grame de gelatină. Amestecăm și o lăsăm timp de aproximativ 15 minute.
Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!
Pasul 5. Între timp, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 200 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei), pe care o vom pasa, cu ajutorul unei palete. Apoi vom adăuga și 100 de grame de iaurt, 70 de grame de zahăr granulat și amestecăm, până când totul se va încorpora uniform.
Pasul 6. Într-un bol cu apă fierbinte, vom așeza bolul cu gelatină formată, pentru a se încălzi puțin, apoi cu ajutorul unei lingurițe, o vom amesteca, până se va topi complet, pentru ca ulterior să se adauge peste compoziția de cremă de brânză. Începem să amestecăm cu ajutorul unui tel, până când toată compoziția se va omogeniza.
Pasul 7. Într-un bol separat, de dimensiuni potrivite, vom turna 200 de grame de smântână pentru frișcă, pe care o vom amesteca cu ajutorul unui tel, până când se va mai îngroșa puțin. Imediat apoi, o vom turna peste amestecul nostru precedent. Se recomandă să utilizăm o spatulă, iar amestecarea să fie făcută prin a aduce marginile spre interior și tot așa.
Pasul 8. Mai departe, vom împărți compoziția în 2 părți egale, iar într-una vom adăuga și câteva mure, însă nu înainte de a le pasa într-un bol separat, de dimensiuni mici. Așadar, vom pune într-un bol 150 de grame de mure, pe care le vom pasa cu grijă, iar mai apoi le vom adăuga în jumătatea de compoziție păstrată.
Citește și: Rulouri de primăvară cu legume. O gustare perfectă din bucătăria chinezească!
Pasul 9. Între timp vom scoate și tava cu blatul desertului nostru delicios, de la frigider și vom turna jumătatea de compoziție cu mure, pe care o vom uniformiza cu ajutorul unei spatule, pentru ca mai apoi tava să se introducă în congelator, timp de aproximativ 20 de minute, pentru a se stabiliza mai repede.
Pasul 10. În ceea ce privește cealaltă jumătate de compoziție, vom adăuga praf de Matcha. Într-un bol de dimensiuni mici, adăugăm 10 grame de praf de Matcha și 20 de mililitri de lapte fierbinte, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Amestecul se lasă deoparte pentru a se răci, iar apoi se va adăuga în a doua jumătate de compoziție. Se amestecă ușor, până când vom obține o nuanță frumoasă de verde.
Pasul 11. După intervalul de 20 de minute, vom scoate desertul de la congelator și vom turna deasupra și compoziția de Matcha rezultată. Uniformizăm aluatul cu ajutorul spatulei, iar apoi punem iar tava la frigider, pentru aproximativ 4 ore.
Pasul 12. După acest interval de timp, scoatem tava de la frigider, iar cu ajutorul unui prosop cald, pe care îl vom pune pe marginile tăvii, o vom ajuta să iasă mult mai ușor, iar desertul să rămână intact. Se poate orna cu câteva mure, dar și cu fructe de physalis (opțional) și câteva frunze de mentă și este gata!
Cheesecake-ul cu pudră de Matcha este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!