Află din rândurile următoare cum prepară părintele Mina chiftele cu hrișcă.
În cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV, părintele Mina a demonstrat modul de preparare al chiftelelor cu hrișcă.
Rețeta de chiftele cu hrișcă a părintelui Mina
Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- 300 g hrișcă
- 2 cepe mari
- 2 roșii mari
- 150-200 g pesmet
- 100 g făină de grâu
- 2 căpățâni usturoi
- 1-2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper negru
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- Pătrunjel
Mod de preparare:
Părintele Mina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„Vom pune două roșii în apă fiartă, să clocotească măcar 5 minute, ca să le putem curăța de pielițe. Vom tăia roșiile în 4. Le vom lăsa la răcit. Aici avem 300 de grame de hrișcă pusă la înmuiat și lăsat acolo 18 ore.
Dacă nu avem prea mult timp la dispoziție, le putem prăji în tigaie, dar dacă avem mai mult timp la dispoziție, le putem lăsa la cuptor. Într-o tavă tapetată cu foaie de copt, întindem toate chiftelele. Le dăm cu ulei deasupra și le băgăm 40 de minute la 180 de grade.
Lăsăm 2-3 minute chiftelele în tigaie, până când se rumenesc.”, a explicat părintele Mina pe YouTube.