O mancare usor de realizat, care pastreaza gustul delicios al chiftelutelor facute ”ca la mama acasa”, cu toate ca este preparata fara ulei si fara pic de prajeala.
INGREDIENTE:
carne tocata (600 grame, amestec de vita si porc);
ceapa (1 bucata, tocata marunt);
verdeata (3 legaturi, eu am ales un amestec de marar si patrunjel);
usturoi (1/2 capatana, tocata marunt);
oua (2 bucati, se bat bine inainte de a
paine (3 felii, inmuiate in apa si apoi stoarse in mana);
sare si piper (dupa gust);
hartie de copt.
1). Se amesteca ingredientele (toate in acelasi timp), iar compozitia se modeleaza in forme de bulgarasi.
2). Se lasa cuptorul la incins (timp de 10 minute, la 150 grade Celsius).
3). Tava cuptorului se acopera cu hartie de copt, iar chiftelutele se aliniaza pe aceasta, organizate ca la careu.
4). Chiftelutele se lasa la copt, circa 20 de minute pe fiecare parte.
5). Se servesc dupa bunul plac. Cu sau fara sos, cu garnitura de orez, cartofi sau legume.
Sursa: AndreeaPatrascu.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro