Află din rândurile următoare cum prepară sora Margareta rețeta sa de chiseliță de prune.
Sora Margareta de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului a apărut în cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV, acolo unde a prezentat rețeta sa de chiseliță de prune.
„ Astăzi vom face o chiseliță. Este o rețetă foarte simplă, pe care o mâncam și în copilărie. Se servește cu mămăliguță caldă și este un desert binevenit, mai ales în această perioadă în care sunt prune din abundență .”, a spus sora Margareta.
Rețeta de chiseliță de prune pregătită de sora Margareta
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de sora Margareta, pentru prepararea acestei rețete avem nevoie de doar 3 ingrediente:
- prune
- apă cât să le cuprindă
- zahăr/miere opțional
Mod de preparare:
Sora Margareta la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am cules de dimineață prune și le scoatem sâmburii. Rețeta eu o să o fac simplă, iar dacă nu este suficient de dulce, se poate adăuga și puțină miere, după ce se răcește. Majoritatea folosesc zahăr, dar eu evit zahărul. Se pune puțină apă, cât să se acopere și se fierb. După care, se lasă la răcit. Când este rece, se face o mămăliguță caldă și se toarnă chiselița peste. Nu punem nimic altceva. Sunt persoane care pun scorțișoară, dar mie îmi place gustul ei autentic, natural. Se poate face și din piersici, caise, dar cea mai gustoasă este cea din prune. Este ceva între gem și compot. Se poate pune la borcan, se sterilizează și se poate consuma și iarna.
Pune apă cât să le acopere și o să le punem puțin pe foc. Ele trebuie să fiarbă puțin. Dacă vrem, adăugăm miere și punem la frigider, pentru că se consumă reci, peste o mămăliguță caldă .”, a explicat sora Margareta.