Rețeta de chiseliță de prune pregătită de sora Margareta de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului: „Se servește cu mămăliguță caldă și este un desert binevenit.”

Rețeta de chiseliță de prune pregătită de sora Margareta de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului: „Se servește cu mămăliguță caldă și este un desert binevenit.”

Află din rândurile următoare cum prepară sora Margareta rețeta sa de chiseliță de prune.

Sora Margareta de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului a apărut în cadrul unui video postat pe canalul de YouTube Trinitas TV, acolo unde a prezentat rețeta sa de chiseliță de prune.

Astăzi vom face o chiseliță. Este o rețetă foarte simplă, pe care o mâncam și în copilărie. Se servește cu mămăliguță caldă și este un desert binevenit, mai ales în această perioadă în care sunt prune din abundență .”, a spus sora Margareta.

Rețeta de chiseliță de prune pregătită de sora Margareta

Citește și: Rețeta de șomloi, prăjitura ungurească cu trei blaturi, pregătită la Mănăstirea Putna: „Ornăm prăjitura cu dulceață de merișoare și pudrăm pe deasupra cu cacao. Prăjitura va fi dată la rece.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Ketchup fără E-uri și conservanți! Rețeta de ketchup de casă, pregătită la mănăstirea Slănic! „O să facem astăzi un ketchup de casă, așa cum făceau bătrânii noștri.”

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de sora Margareta, pentru prepararea acestei rețete avem nevoie de doar 3 ingrediente:

  • prune
  • apă cât să le cuprindă
  • zahăr/miere opțional

Mod de preparare:   

Sora Margareta la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Am cules de dimineață prune și le scoatem sâmburii.

Rețeta eu o să o fac simplă, iar dacă nu este suficient de dulce, se poate adăuga și puțină miere, după ce se răcește. Majoritatea folosesc zahăr, dar eu evit zahărul. Se pune puțină apă, cât să se acopere și se fierb. După care, se lasă la răcit. Când este rece, se face o mămăliguță caldă și se toarnă chiselița peste. Nu punem nimic altceva. Sunt persoane care pun scorțișoară, dar mie îmi place gustul ei autentic, natural. Se poate face și din piersici, caise, dar cea mai gustoasă este cea din prune. Este ceva între gem și compot. Se poate pune la borcan, se sterilizează și se poate consuma și iarna.

Pune apă cât să le acopere și o să le punem puțin pe foc. Ele trebuie să fiarbă puțin. Dacă vrem, adăugăm miere și punem la frigider, pentru că se consumă reci, peste o mămăliguță caldă .”, a explicat sora Margareta.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sărmăluțe cu urdă, în foi de sfeclă roșie, rețeta de la Mănăstirea Putna. „Toată verdeața se adaugă spre sfârșit, să-și păstreze cât mai bine prospețimea.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Finalul trilogiei „Moromeții” debutează cu fast la Teatrul Național București pe 13 noiembrie

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

De ce s-au despărțit, de fapt, Patrick și Nona! Ce i-a făcut să-și spună „adio”: „De acolo a început...”

"A dat o supărare mare și jale peste noi" Bunica lui Florin, tânărul de nici 25 de ani mort printre străini, în urma unui accident stupid, își urlă durerea