Rețetă de Choux a la creme cu căpșune. Un alt fel de profiterol!

Rețetă de Choux a la creme cu căpșune

Choux a la creme cu căpșune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  choux a la creme cu căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos choux a la creme cu căpșune, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Choux a la creme cu căpșune

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  choux a la creme cu căpșune, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp total  – o oră și 10 minute

Porții  – 24 bucăți

Ingrediente – Choux a la creme cu căpșune

  • o cană de apă
  • o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
  • un sfert de linguriță de sare
  • o cană de făină
  • 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de cremă de brânză
  • o jumătate de cană de lapte condensat îndulcit
  • o esență de vanilie
  • o cană de smântână lichidă
  • 350 de grame de căpșune proaspete
  • zahăr pudră

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 24 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețetă de Choux a la creme cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Brioșe cu fructe de pădure. O textură moale și un gust divers!

Mod de preparare - Choux a la creme cu căpșune

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o cană de apă, o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei) și un sfert de linguriță de sare. Ingredientele din oală se amestecă cu ajutorul unei spatule, la foc mediu, până în momentul în care untul s-a topit complet.

Pasul 2.  În momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, vom adăuga și o cană de făină și vom amesteca continuu cu spatula, pentru ca aluatul va începe să se formeze. Ținem oala pe foc până când se va forma aluatul în întregime, abia atunci îl transferăm într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a-l lăsa să se răcească timp de aproximativ 10 minute.

Pasul 3.  După acest interval de timp, vom adăuga peste aluatul nostru și 4 ouă întregi (la temperatura camerei), rând pe rând, în timp ce le vom încorpora cu mixerul. Imediat apoi, vom transfera aluatul într-o pungă sau un poș.

Pasul 4.  În continuare, vom avea nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, în care am așezat hârtie de copt. Vom lua poșul sau punga cu aluatul nostru și vom începe să formăm desertul nostru, ca un vârf de frișcă, la format. Ar trebui să obținem aproximativ 24 de astfel de forme.

Pasul 5.  Între timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 220 de grade Celsius. Introducem tava în cuptor, pentru aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom potrivi temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius, pentru a le coace pentru încă aproximativ 30 de minute.

Citește și: Cine este noua iubită a lui Alex Zănoagă! Fostul concurent de la „Puterea Dragostei” a publicat primele imagini cu ea- kanald.ro

Citește și: Mesaje de Crăciun 2024: Sărbători binecuvântate alături de cei dragi- stirilekanald.ro

Rețetă de Choux a la creme cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Pasul 6.  După acest interval de timp, este necesar să lăsăm formele noastre să se răcească complet, pentru ca abia mai apoi să ne ocupăm de ele. Așadar, după ce s-au răcit, vom lua un cuțit și le vom tăia la jumătate, însă nu complet.

Pasul 7.  Acum ne vom ocupa de pregătirea cremei noastre delicioase. Așadar, vom avea nevoie de un mixer de bucătărie, în care vom adăuga o cană și jumătate de crem ă de brânză, alături de o jumătate de cană de lapte condensat îndulcit și o esență de vanilie. Pornim mixerul și amestecăm, până când vom obține o compoziție cremoasă. Abia atunci vom mai adăuga și o cană de smântână lichidă și continuăm să mixăm. Când crema noastră este gata, vom îndepărta bolul de la mixer și vom mai adăuga o cană și jumătate de căpșune zdrobite, iar cu o spatulă le vom încorpora în crema pregătită, pe care ulterior o vom așeza într-un poș sau într-o pungă.

Pasul 8.  Vom avea nevoie și de 200 de grame de căpșune proaspete, pe care le vom tăia felii potrivite și mai departe, ne putem ocupa de asamblarea desertului nostru. Așadar, în formele noastre coapte vom așeza un strat de felii de căpșune proaspete, peste care vom pune din crema pe care am preparat-o. Deasupra presărăm puțin zahăr pudr ă, iar rețeta este gata!

Choux a la creme cu căpșune  este gata și se poate servi. Poftă bună!

Rețetă de Choux a la creme cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă ușoară de pandișpan cu căpșuni. Musafirii vor fi încântați de acest desert



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră

Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști

Victor Cornea a plecat chiar în ziua de Crăciun. Reacția Andreei Bălan, după anunțul lui public

Art Evans, actorul din „Die Hard 2” și „Fright Night”, a murit la 82 de ani

Oana Ciocan, surprinsă după ce s-a aflat că va avea un copil cu Jador: „Iubirea mea”

Când începe al doilea sezon al serialului „Vinovați de iubire”! Personajul principal Han va înfrunta noi drame care își vor pune amprenta asupra vieții sale

VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat