Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche celebrele Choux.
Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă delicioasă. De data aceasta este vorba de Choux, care au la bază aluatul și două tipuri de cremă, una de vanilie și una de frișcă.
Rețeta de Choux a Roxanei Blenche
Citește și: Rețeta de merdenele de casă a Roxanei Blenche: „Hai să facem o merdenea absolut delicioasă!”
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de chef Roxana Blenche, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 250 de ml de apă
- lingură de zahăr
- un praf de sare
- 100 de grame de unt
- 200 de grame de făină
- 5 ouă
Pentru crema de vanilie avem nevoie de:
- 4 gălbenușuri
- 8 linguri de zahăr
- 2 linguri de amidon
- 2 linguri de făină
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 5 ml de esență de vanilie
- 600 de ml de lapte
Pentru crema albă avem nevoie de:
- 300 de ml de frișcă lichidă;
- 100 de grame de mascarpone.
De asemenea, ne mai trebuie și 100 de grame de ciocolată neagră.
Citește și: Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...- stirilekanald.ro
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Avem nevoie de 250 de ml de apă, o lingură de zahăr, un praf de sare și 100 de grame de unt tăiat cuburi. Le punem toate pe foc, topim în totalitate untul și adăugăm 200 de grame de făină. Mai gătim undeva la 5 minute, după care transferăm în bolul mixerului. Dăm drumul la mixer pentru a se răci aluatul. Se adaugă 5 ouă treptat. Între timp ne apucăm și de cremă și avem nevoie de 4 gălbenușuri, pe care le frecăm cu 8 linguri de zahăr. Adăugăm 2 linguri de amidon, 2 linguri de făină, 2 plicuri de zahăr vanilat și 5 ml de esență de vanilie, 600 de ml de lapte. După ce am amestecat totul foarte bine, mergem cu crema pe foc. După ce aluatul este gata, îl turnăm frumos într-o tavă cu hârtie de copt la bază. Înmuiem degetul în apă și aplatizăm vârfurile. Cuptorul îl preîncălzim la 180 de grade, sus și jos, fără ventilație. Crema o punem la răcit, iar în mixer punem 300 de ml de frișcă lichidă cu 100 de grame de mascarpone, pentru a fi bătute. Crema de vanilie s-a răcit. O blendăm cu ajutorul unui blender vertical de mână și o punem într-un poș. Choux-urile sunt gata. Acestea au stat la cuptor undeva la 35-40 de minute. Am topit ciocolată neagră cu două linguri de ulei de floarea soarelui. Am pus undeva la 100 de grame. Înmuiem vârful Choux-urilor în ciocolată. Lăsăm la răcit. Între timp, punem crema de vanilie la bază, după care adăugăm frișca cu mascarpone. Acestea erau Choux-urile pe care le mâncam eu la cofetării când eram mică. Poftă bună !”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.