Intr-adevar, exista ciocolata fara zahar pe care o poti prepara la tine acasa.
Opriti-va in primul magazin de produse bio şi cumparati aşa: ulei de cacao, sirop de agave sau sirop de artar, fulgi de cocos, cacao neagra.
Mai aveti nevoie de o forma de bomboane. Unele in forma de inimioara ar fi perfecte!
Reteta este cat se poate de simpla si este gata in mai putin de 10 minute.
Se topesc 100 de grame ulei de cacao la bain marie, apoi se adauga 3-4 lingurite de sirop de agave (pot fi plus /minus, in functie de cat de dulce vrei sa iasa bomboanele), in ploaie se adauga pudra de cacao şi se amesteca pana devine o crema omogena. Poate avea o textura mai moale sau poate fi şi mai consistenta. La alegere, se pun şi fulgi de cocos, nuci, migdale sau fructe confiate, toate maruntite in blender sau taiate marunt cu cutitul.
Pusa in forma şi bagata la congelator pentru 10 minute sau la frigider petru cateva ore, ciocolata se va intari. Daca nu aveti forme, faceti crema mai groasa şi cu ajutorul unei lingurite, realizati bilute pe care le tavaliti prin fulgii de cocos.
Sursa, sursa foto: Ela Craciun
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro