Rețeta de ciocolată de casă, pregătită de mama lui Mădălin Ionescu. Ce secret are pentru ca siropul să nu se zaharisească. „Dacă vrei o ciocolată mai deschisă la culoare, pui mai puțină cacao.”
Diana Puiu12 martie 2025Actualizat: 12 martie 2025, 12:46
Rețeta de ciocolată de casă, pregătită de mama lui Mădălin Ionescu. Ce secret are pentru ca siropul să nu se zaharisească. „Dacă vrei o ciocolată mai deschisă la culoare, pui mai puțină cacao.”
Mama lui Mădălin Ionescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește ciocolata de casă.
Mama lui Mădălin Ionescu a pregătit un desert preferat al familiei, și anume ciocolata de casă, iar aceasta, în timp ce a fost filmată de prezentatorul TV, a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele de care are nevoie, dar și care sunt cele trei etape în realizarea desertului.
Ingrediente:
200 ml apă
400 g zahăr
Nucă
3-4 picături esență de rom
2-3 picături esență de migdale
1 pachet unt-250 g
Cacao-100 g
Lapte praf-500 g
Nucă
Zeamă de lămâie
Mădălin Ionescu: Mama face foarte multe prăjituri, știe să gătească multe feluri de mâncare, dar ciocolata de casă este perla coroanei dacă pot să spun așa. Sunt niște secrete. Ne apucăm de ciocolată de casă. E scumpă?
Mama lui Mădălin Ionescu: E cam scumpă, între 100 și 115 lei costă prăjitura asta. E una dintre cele mai scumpe. Lapte praf, cacao, unt. De când am intrat în învățământ, am învățat să fac această prăjitură care a avut succes la copiii mei. Am pus o mână de zahăr înainte de a pune nuca pentru a se carameliza puțin și a da o aromă specială, ceea ce nu fac mulți în ciocolata de casă.
Am descoperit asta tot repetând ciocolata de casă. Într-o oală punem 200 ml de apă, după ce dă în clocot ușor apa, punem 400 g de zahăr. Importantă este cantitatea de apă, aici dacă se greșește, poate să iasă foarte moale sau foarte tare. Apoi în zahăr voi pune pachetul de unt, aromele toate, apoi pregătim pasul trei. A dat apa ușor în clocot, după care pun 400 g de zahăr.
Cum pregătește mama lui Mădălin Ionescu ciocolata de casă?
Acesta a mai mărturisit și faptul că în unele cazuri, cantitățile sunt foarte importante, cum ar fi la unt și la apă, pentru ca ciocolata să iasă potrivită, însă atunci când vine vorba de esențe, acestea pot fi adăugate după bunul plac.
Totodată, aceasta are și un mic secret legat de ciocolata de casă, și anume stoarce puțină lămâie în siropul pe care îl realizează, pentru ca acesta să nu se zaharisească. „Amestec zahărul foarte bine, pun aromele pe care le vreau eu, vanilie, un pic de rom, 2, 3, 4 picături de rom și picături mai puține de esență de migdale. Unii vor poate ușor aromate sau deloc, dar eu știu preferințele voastre.
Amestec până dă în clocot să se lege siropul, după care în sirop vom pune untul, un pachet de unt, de 250 g. În timp ce fierbe siropul, punem laptele praf într-un bol, două pachete, 500 g. Punem cacao, o cutie de 100 g. Siropul fierbe, punem untul. Un amănunt foarte important este să stoarceți puțină lămâie în acest sirop, să nu se zaharisească. Un stors ușor, nu trebuie mult.
După care așteptăm să se facă siropul. Nu făceam asta când eram tânără, acum am descoperit și eu secretul acesta. Acum într-un bol am amestecat laptele praf cu cacao. Multă lume vrea și ciocolată albă, iar atunci nu mai punem cacao, în funcție de preferințele fiecărei familii. Dacă vrei o ciocolată mai deschisă la culoare, pui mai puțină cacao. Acum punem siropul fierbinte peste compoziția aceasta și trebuie să amestecăm foarte repede, adăugăm nuca pralinată. Ce gust are, eu, care nu mănânc dulce. Pot fi puse și alune. Acum această compoziție o vom pune într-o tavă pentru chec, orice, pe care am uns-o ușor cu unt. Nu tavă de aluminiu, pentru că prin încălzire devine mai toxic. Punem compoziția aici, apoi o nivelam după preferințele fiecăruia. Puteți avea și anumite aparate zimțate, cu flori, cum vrea fiecare zi. Ea se răcește foarte repede. Poate fi ținută la frigider jumătate de oră, o oră, până se întărește.”, a mai explicat mama lui Mădălin Ionescu.
Rețeta de ciocolată de casă, pregătită de mama lui Mădălin Ionescu. Ce secret are pentru ca siropul să nu se zaharisească. „Dacă vrei o ciocolată mai deschisă la culoare, pui mai puțină cacao.”
Diana Puiu12 martie 2025Actualizat: 12 martie 2025, 12:46
Mama lui Mădălin Ionescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește ciocolata de casă.
VIDEO Iuliana Marciuc, despre motivul pentru care prima căsnicie s-a destrămat. Ce spune despre dragostea adevărată. “Suntem mai săraci dacă nu iubim.”
Diana Puiu13 martie 2025Actualizat: 13 martie 2025, 13:54