Rețeta de ciocolată de casă, pregătită de mama lui Mădălin Ionescu. Ce secret are pentru ca siropul să nu se zaharisească. „Dacă vrei o ciocolată mai deschisă la culoare, pui mai puțină cacao.”

Rețeta de ciocolată de casă, pregătită de mama lui Mădălin Ionescu. Ce secret are pentru ca siropul să nu se zaharisească. „Dacă vrei o ciocolată mai deschisă la culoare, pui mai puțină cacao.”
Rețeta de ciocolată de casă, pregătită de mama lui Mădălin Ionescu. Ce secret are pentru ca siropul să nu se zaharisească. „Dacă vrei o ciocolată mai deschisă la culoare, pui mai puțină cacao.”

Mama lui Mădălin Ionescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește ciocolata de casă.

Mama lui Mădălin Ionescu a pregătit un desert preferat al familiei, și anume ciocolata de casă, iar aceasta, în timp ce a fost filmată de prezentatorul TV, a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele de care are nevoie, dar și care sunt cele trei etape în realizarea desertului.

Ingrediente:

  • 200 ml apă
  • 400 g zahăr
  • Nucă
  • 3-4 picături esență de rom
  • 2-3 picături esență de migdale
  • 1 pachet unt-250 g
  • Cacao-100 g
  • Lapte praf-500 g
  • Nucă
  • Zeamă de lămâie

Mădălin Ionescu: Mama face foarte multe prăjituri, știe să gătească multe feluri de mâncare, dar ciocolata de casă este perla coroanei dacă pot să spun așa. Sunt niște secrete. Ne apucăm de ciocolată de casă. E scumpă?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mama lui Mădălin Ionescu: E cam scumpă, între 100 și 115 lei costă prăjitura asta. E una dintre cele mai scumpe. Lapte praf, cacao, unt. De când am intrat în învățământ, am învățat să fac această prăjitură care a avut succes la copiii mei. Am pus o mână de zahăr înainte de a pune nuca pentru a se carameliza puțin și a da o aromă specială, ceea ce nu fac mulți în ciocolata de casă.

Am descoperit asta tot repetând ciocolata de casă. Într-o oală punem 200 ml de apă, după ce dă în clocot ușor apa, punem 400 g de zahăr. Importantă este cantitatea de apă, aici dacă se greșește, poate să iasă foarte moale sau foarte tare. Apoi în zahăr voi pune pachetul de unt, aromele toate, apoi pregătim pasul trei. A dat apa ușor în clocot, după care pun 400 g de zahăr.

Cum pregătește mama lui Mădălin Ionescu ciocolata de casă?

Citește și: Mădălin Ionescu spune ce crede, de fapt, că se ascunde în spatele obsesiei pentru curățenie, într-o familie. “Te poate determina să nu vezi întregul.”

Citește și: Horoscop financiar aprilie 2025: Zodia care va avea parte de mulți bani. Are toate șansele să câștige la loto- kanald.ro

Citește și: Mama și iubita jandarmului împușcat mortal în timpul unui exercițiu de pregătire, îngenuncheate de durere după vestea tragică: „Aerul meu, te voi iubi mereu”- stirilekanald.ro

Citește și: FOTO Mădălin Ionescu, mesaj emoționant despre mama lui. Momentele grele prin care a trecut cea care i-a dat viață și povestea neștiută. “A privit întotdeauna cu bucuria și entuziasmul unui copil.”

Acesta a mai mărturisit și faptul că în unele cazuri, cantitățile sunt foarte importante, cum ar fi la unt și la apă, pentru ca ciocolata să iasă potrivită, însă atunci când vine vorba de esențe, acestea pot fi adăugate după bunul plac.

Totodată, aceasta are și un mic secret legat de ciocolata de casă, și anume stoarce puțină lămâie în siropul pe care îl realizează, pentru ca acesta să nu se zaharisească.  „Amestec zahărul foarte bine, pun aromele pe care le vreau eu, vanilie, un pic de rom, 2, 3, 4 picături de rom și picături mai puține de esență de migdale. Unii vor poate ușor aromate sau deloc, dar eu știu preferințele voastre.
Amestec până dă în clocot să se lege siropul, după care în sirop vom pune untul, un pachet de unt, de 250 g. În timp ce fierbe siropul, punem laptele praf într-un bol, două pachete, 500 g. Punem cacao, o cutie de 100 g. Siropul fierbe, punem untul. Un amănunt foarte important este să stoarceți puțină lămâie în acest sirop, să nu se zaharisească. Un stors ușor, nu trebuie mult. După care așteptăm să se facă siropul. 
Nu făceam asta când eram tânără, acum am descoperit și eu secretul acesta. Acum într-un bol am amestecat laptele praf cu cacao. Multă lume vrea și ciocolată albă, iar atunci nu mai punem cacao, în funcție de preferințele fiecărei familii. Dacă vrei o ciocolată mai deschisă la culoare, pui mai puțină cacao. Acum punem siropul fierbinte peste compoziția aceasta și trebuie să amestecăm foarte repede, adăugăm nuca pralinată. Ce gust are, eu, care nu mănânc dulce. Pot fi puse și alune. Acum această compoziție o vom pune într-o tavă pentru chec, orice, pe care am uns-o ușor cu unt. Nu tavă de aluminiu, pentru că prin încălzire devine mai toxic. Punem compoziția aici, apoi o nivelam după preferințele fiecăruia. Puteți avea și anumite aparate zimțate, cu flori, cum vrea fiecare zi. Ea se răcește foarte repede. Poate fi ținută la frigider jumătate de oră, o oră, până se întărește.”, a mai explicat mama lui Mădălin Ionescu.  



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

FOTO Mădălin Ionescu a postat fotografii din arhivă, alături de părinți lui. Ce mesaj i-a transmis tatălui său și ce gânduri are legate de fiica lui: „Ne rugăm mereu pentru sufletul tău ales!”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

VIDEO Andra și soțul ei, Cătălin Măruță, apariţie de senzaţie în public. Așa cum nu i-ai mai văzut niciodată: "Aproapre ne-a ieșit". Cum s-au filmat cei doi

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Fırat Tanış, care a jucat rolul Pierre în serialul Aziz, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă acesta când nu se află pe platourile de filmare

George Bondor s-a sinucis! Detalii de ultimă oră


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies