Mirela Vaida, pe lângă faptul că este o prezentatoare TV foarte îndrăgită de români din toate colțurile țării, aceasta este și o gospodină desăvârșită, foarte apreciată de soțul ei. Iată cum pregătește vedeta ciorba de fasole!
Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Mirelei Vaida a fost foarte lăudată de către partenerul ei, un ardelean get-beget care i-a cerut un lucru după ce s-a căsătorit cu prezentatoarea TV.
Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Mirelei Vaida
Pentru acest preparat de-a dreptul delicios, este nevoie de câteva ingrediente esențiale.
Ingrediente
Un kilogram de fasole uscată, pusă în prealabil la înmuiat
4-5 cepe de mărime medie
2 morcovi
Mărar, pătrunjel și leuștean după gust
Bulion
Ulei
Cârnat afumat
Costiță afumată
Slănină fiartă cu usturoi
Condimente: tarhon, sare, piper, boia
Mod de preparare, pas cu pas
1. Pentru început, se fierbe fasolea de trei ori, iar mai apoi se schimbă apa. Astfel, de abia a patra oară poate fi lăsată să fiarbă în apa pentru ciorbă.
2. Mai apoi, se toacă ceapa și verdeața, și se dau pe răzătoare morcovii.
3. Se taie în bucăți micuțe costița afumată, slănina și cârnatul afumat.
4. Într-o oală se toarnă ulei, și mai apoi se lasă la încins. După acest pas, se adaugă ceapa care se lasă la călit, după care vine rândul morcovilor să se călească.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: “Îmi este frică să intru!” Mirela Vaida, clipe de groază prin care a trecut când s-a întors acasă
5. Ulterior, se pune și carnea la călit. Se adaugă sarea, piperul, tarhonul și boiaua, și mai apoi se amestecă.
6. După acest pas, se pune și bulion sau suc de roșii și se amestecă. Apoi, se pune fasolea și se amestecă în continuare.
7. Se adaugă apă și se lasă la fiert la foc potrivit, pentru a nu se prinde fasolea de fundul oalei. Mai apoi, se pune un mănunchi de crenguțe de cimbru uscate.
8. La final, se adaugă mărar, pătrunjel și leuștean. După, se acoperă oala cu un capac și se lasă aproape 10 minute până când se poate servi.
Mirela Vaida preferă să o servească într-o strachină de lut românească, alături de ceapă roșie, sare, ardei iute, verdeață și palincă.
Citește și: ,,E cea mai guralivă din neamul Bourenilor”. Mirela Vaida, despre noul membru al familiei
Citește și: „A fost eliberată de instanță”. Atacatoarea Mirelei Vaida, din nou în libertate
Ce i-a cerut soțul Mirelei Vaida după ce s-au căsătorit
Mirela Vaida a dezvăluit că a început să gătească mâncăruri tradiționale ardelenești după ce a făcut marele pas cu un ardelean neaoș. Bărbatul a dorit ca atunci când se întoarce acasă, să simtă miros de mâncare caldă și să aibă pe masă o ciorbă și felul doi.
“Eu nu mă pricep la fine-dining, nici la fonfleuri. Eu gătesc la oală, românește, după rețetele pe care le știu de la mama! M-am apucat de gătit bucate tradiționale mai din partea Ardealului după ce m-am măritat, pentru că mie bărbatul mi-a spus clar: «Femeie, eu când vin acasă trebuie să găsesc o ciorbiță caldă. Mie îmi dai mâncare caldă, nu de aia cumpărată și tăiată bucățele pe platou. Vreau să miroasă în casă a mâncare când vin și vreau și o ciorbiță sau o supică și un felul doi». Deci eu de 12 ani de când sunt căsătorită cu un ardelean de voie de nevoie a trebuit să-nvăț să gătesc. Ardeleanul e destul de mulțumit, drept pentru care îmi și spune să-i fac săptămânal astfel de mâncăruri de-ale lor”, a spus Mirela Vaida, care a adăugat că soțul ei a spus despre ciorba ei de fasole cu afumătură că este ”genială”.