Ciorba de fasole verde reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. Însă v-ați gândit să căutați rețeta simplă a Getuței Sterp?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ciorbă de fasole verde , preparată și prezentată de Getuța Sterp, chiar pe canalul său de YouTube. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o ciorbă de fasole verde, preparată exact pe gustul vostru.
Rețeta de ciorbă de fasole verde a Getuței Sterp
Pe canalul de YouTube, al Getuței Sterp, găsiți cea mai simplă rețetă de ciorbă de fasole verde , absolut delicioasă.
Ingrediente – ciorbă de fasole verde
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: aproximativ 1 kg de fasole verde, 2 roșii, 2 morcovi, o ceapă, țelină, untură, sare, ulei și făină.
Citeste si: Cum poți curăța butoiul de varză murată? Trucul pe care orice gospodină ar trebui să-l știe
Mod de preparare - ciorbă de fasole verde
„ Pentru început, o să rup colțișorii aceștia de la fasole și o rup în două. Care-i mai mare o rup în două, care nu, o las așa, întreagă. O să-i rup colțișorii, apoi o să o spăl bine și voi curăța legumele de care am nevoie. Am spălat bine fasolea, în câteva ape și o punem la foc.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pentru ciorba noastră, avem nevoie de aceste patru legume (roșie, țelină, morcov și ceapă). Le tocăm pe toate mărunt și le punem în două boluri, într-unul roșiile și în altul, morcovii, ceapa și țelina. Apoi într-o oală am băgat aproximativ patru litri de apă, cu puțină sare și punem pe foc. Când dă în clocot, adăugăm și fasolea verde.”
Până în acest moment, rețeta de ciorbă de fasole verde pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre prima parte a pregătirii acestora, care constă în ruperea colțișorilor de la fasole, ulterior spălarea acesteia și tocarea mărunt a legumelor. Această rețetă ne va aduce cu adevărat aminte de gustul copilăriei, mai ales dacă veți alege să folosiți fasolea proaspăt culeasă din grădină, așa cum a făcut și Getuța Sterp.
Citeste si: Cum să gătești un pilaf gustos. Care este trucul util
„ Și pentru că apa noastră clocotește, o să băgăm fasolea, acoperim și lăsăm să fiarbă la foc mic. Între timp am pus pe foc o lingură de untură și două linguri de ulei.
Datorită faptului că, așa cum a menționat și Getuța Sterp, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de ciorbă de fasole verde, prin adăugarea a doar câtorva ingrediente, preparatul este mai mult decât ușor de realizat, fiind gata într-un timp relativ scurt.
În ceea ce privește ordinea potrivită în care trebuie să adăugăm legumele la călit, se recomandă ca roșiile să fie lăsate ultimele. De asemenea, legumele se vor adăuga peste fasole, abia după ce aceasta este deja fiartă, însă doar pe jumătate.Citeste si: Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari
„ Acum adăugăm legumele călite, peste. Am pus la încins o lingură de untură, peste care o să adăugăm 2-3 linguri de făină, ca să facem rântașul. Când făina se rumenește, adăugăm din ciorbă, punem peste, să se îngroașe puțin zeama. Și după ce îl lăsăm puțin la foc, îl adăugăm înapoi peste ciorbă, îi mai dăm un clocot și la sfârșit punem smântâna și laptele. Cine dorește poate să pună și usturoi verde... poftă bună!”
Un secret al acestei rețete de ciorbă de fasole verde, dezvăluit de Getuța Sterp, ține de faptul că, aceasta adaugă în compoziția rețetei și un rântaș, pentru a îngroșa puțin zeama de ciorbă. Deși nu multe gospodine apelează la această modalitate de preparare a ciorbei de fasole verde, acesta pare să fie un truc potrivit pentru ca rețeta să iasă autentică și să aibă un gust cu adevărat delicios și exact ca acasă!
Ciorba de fasole verde a Getuței Sterp este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citeste si: Rețeta de găluște cu prune a Getuței Sterp. „Aluatul nu trebuie să fie prea tare, ci potrivit!”