Află din rândurile următoare care este ciorba de mazăre cu găluște a Nicoletei Voica.
Nicoleta Voica, una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară de la noi din țară, este foarte activă în mediul online, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi.
Rețeta de ciorbă de mazăre cu găluște a Nicoletei Voica
Citește și: Pulpă de porc la cuptor, în bere, rețeta Nicoletei Voica. „O rețetă ușoară și foarte gustoasă”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- ulei;
- o ceapă mare;
- un ardei;
- 2 linguri de zarzavat la borcan;
- morcov;
- mazăre;
- afumătură;
- mărar;
- doi căței de usturoi;
- țelină.
Pentru găluști aveți nevoie de:
- apă;
- 6 linguri de făină;
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Nicoleta Voica a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Punem într-o oală puțin ulei. După aceea, o să punem la călit pentru 4-5 minute o ceapă mare sau două cepe mai mici cu un ardei tocat. Apoi, peste o să punem zarzavat pus în borcan. Adică, tot ce înseamnă ardei, ceapă, roșii într-un borcan. Am pus 2 linguri din această compoziție. Apoi o să pun apa, o să pun mazărea. O să pun afumătură. Am cârnați și bacon, ca să dea gust de afumat și să fie bună. O las să fiarbă 40 de minute cu morcovul, cu toată afumătura asta și spre sfârșit, adică după ce fierbe 40 de minute, o să pun mărarul, usturoiul. Am pus doi căței de usturoi, doar pentru gust, și țelină. Apoi, o să pun la sfârșit, pentru ultimele 9 minute aceste găluște. Doar apă, eu am pus 6 linguri de făină, apă, sare și piper după gust. Le-am amestecat și le pun la fiert. Să facem din această compoziție de făină cu apă un aluat nici prea subțire nici prea gros, atât cât să îl putem pune cu lingura în ciorbă pentru ultimele 8-9 minute .”, a spus Nicoleta Voica pe YouTube.