Mamaia cea mai îndrăgită de pe platformele de socializare a pregătit cea mai gustoasă ciorbă de perişoare, după reţeta proprie!
Bunica Gherghina de pe TikTok şi-a uimit urmăritorii cu o nouă rețetă delicioasă! De această dată, ciorba de perișoare a fost prioritară pe lista femeii. Cu răbdare, mamaia a explicat care sunt ingredientele şi paşii pentru primul fel de mâncare.
Ingrediente pentru rețeta de ciorba de perișoare a bunicii Gherghina de pe TikTok
“Astăzi, vă arată bunica cum se face ciorba de perişoare. Pentru această ciorbă, ne trebuie următoarele ingrediente."
- Carne tocată – 500 g
- Morcov
- Ceapă
- Păstârnac
- Ardei
- Roşii
- Ouă
- Orez – o lingură
- Pătrunjel
- Borş – 500 ml
Reţetă de ciorbă de perişoare
Deşi este o împătimită a deserturilor, mamaia a făcut de această dată o ciorbă. Des întâlnită pe mesele romanilor, ciorba de perișoare este uşor de pregătit.
Bunica a tocat tot zarzavatul în bucăţi mici (ardei, morcov, ceapă, păstarnac, ţelină).
"În această cratiţă am pus 1.5 l apă.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Într-un castron puneţi carnea pentru perişoare şi adăugaţi un vârf de sare.
Citește și: Reţeta de plăcintă cu brânză, denumită şi „Cococi cu brânză”, a bunicii Gherghina de pe TikTok
Citește și: Reţetă de prăjitură cu nucă şi iaurt făcută de bunica Gherghina de pe TikTok
“Am pus cele două ouă şi acum amestecăm carnea cu ingredientele. Ia să vedeți, mamaie ce ciorbă bună iese! Nemaipomenită! După ce s-a fiert zarzavatul punem 500 ml de borş. Apoi punem roșiile tocate (aproximativ 6 bucăți).
Adăugați o lingură de orez. Nu se pune fidea! Doar orez se pune la ciorba de perișoare. Să vă intre bine în cap, aşa se pune la ciorba asta!
Acum urmează parte acea mai importantă, adăugăm perișoarele în ciorbă.” a spus bunica Gherghina.
Din momentul în care perișoarele sunt puse la fiert, trebuie să mai ţineţi oala pe foc încă o oră. Bunica Gherghina a pregătit şi ultima parte a supei. A tocat mărunt pătrunjelul pentru a-l adăuga la final, în ciorbă.
“Uitați rezultatul final la ciorba de perișoare!” a spus cea mai îndrăgită bunica din Teleorman.