Ciorba de perișoare tradițională reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ciorbă de perișoare tradițională. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ciorbă de perișoare, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ciorbă de perișoare tradițională, absolut delicioasă, în doar 10 păși simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – ciorbă de perișoare tradițională
- o ceapă albă
- o lingură de ulei
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- o țelină
- 4 morcovi
- un păstârnac
- 2,5 l apă
- 2 lingurițe de mix de legume uscate (opțional) sau alte condimente
- o legătură de pătrunjel
- 220 ml suc de roșii
- o legătură de leuștean
- 550 g carne tocată (porc, vită sau pui – după preferințe)
- un ou întreg
- 60 g orez
Citește și: Rețetă de fasole ca la mănăstirile din Moldova. Gospodinele pricepute folosesc aceste ingrediente
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - ciorbă de perișoare tradițională
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a ne ocupa de legumele noastre.
Așadar, pentru început, vom avea nevoie de o ceapă albă, pe care o vom tăia mărunt.Pasul 2. Între timp, vom pune pe aragaz, o oală de dimensiuni mai mari și vom porni focul la nivelul mediu. În oală vom turna o lingură de ulei și vom adăuga ceapa pe care tocmai ce am tocat-o mărunt.
La scurt timp, vom adăuga și puțină sare (după gust), iar cu ajutorul unei linguri de lemn, vom amesteca.Pasul 3. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de țelina noastră. Așadar, vom avea nevoie de o jumătate de țelină, curățată și spălată bine în prealabil, pe care o vom tăia fâșii, iar apoi în cubulețe mici.
Pasul 4. Continuăm să tăiem și 4 morcovi, în fâșii subțiri, după ce i-am curățat și spălat bine în prealabil, pentru ca ulterior să procedăm exact ca în cazul țelinei, și anume, să îi tăiem în cubulețe mici. Adăugăm și morcovii în oală.
Pasul 5. Mai departe, ne vom ocupa și de un păstârnac. Începem prin a-l curăța și spăla bine, pentru ca mai apoi să procedăm exact ca în cazul celorlalte legume adăugate
Citește și: Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite
Pasul 6. A venit timpul să adăugăm în oala noastră și 2,5 litri de apă, dar și 2 lingurițe de mix de legume uscate (opțional), puteți adăuga și alte condimente pe
care le utilizați în mod normal, atunci când preparați o ciorbă. Presărăm și puțin piper deasupra (după gust).Pasul 7. În timpul în care ciorba noastră delicioasă se gătește, vom toca mărunt și o legătură de pătrunjel, pentru a o avea pregătită pentru mai târziu.
Pasul 8. Acum vom turna 220 de mililitri de suc de roșii, vom amesteca, iar deasupra vom pune o frunză de leuștean, dar și jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat.
Pasul 9. Ne vom ocupa și de prepararea cărnii noastre tocate (porc, vită sau pui – după preferințe). Așadar, vom avea nevoie de 550 de grame de carne tocată, peste care vom adăuga sare și piper (după gust), un ou întreg, 60 de grame de orez și cealaltă jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat. Începem să amestecăm cu ajutorul unei linguri, pentru ca toate ingredientele să se combine uniform. Mai departe, folosindu-ne de o furculiță, vom lua o cantitate mică din această compoziție de carne tocată și vom începe să formăm perișoarele noastre delicioase, iar rând pe rând, le vom adăuga în ciorbă.
Pasul 10. Ciorba se va mai găti timp de aproximativ 25 de minute, la foc mic, iar rețeta este gata!
Ciorba de perișoare tradițională este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de vin fiert. Cum să prepari cea mai delicioasă băutură în timpul iernii