Află din rândurile următoare cum să prepari o ciorbă de post delicioasă din pleurotus.
Perioada postului este una în care gospodinele caută numeroase alternative la preparatele de origine animală. Ciorba de burtă este extrem de apreciată, însă știai că poți să prepari o alternativă a acesteia de post? Părintele de la Mănăstirea Tisa Silvestri a explicat pentru Trinitas cum poți să prepari această rețetă.
„Astăzi am să vă prezint o falsă ciorbă de burtă de post.”, a spus părintele.
Rețeta de ciorbă de pleurotus de la Mănăstirea Tisa Silvestri
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 500 g de ciuperci pleurotus
- 1/2 țelină
- un păstârnac
- 3 morcovi
- 10 căței de usturoi
- un ardei capia
- o ceapă
- 50 g de caju
- ulei de măsline
- 3 gogoșari în oțet
- 3 litri de apă
- 2 frunze de dafin
- 10 boabe de piper negru
Mod de preparare:
Părintele a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„În primă fază, luăm aceste ciuperci, le scoatem cotoarele și le tăiem în așa fel încât să pară că sunt burtă de vită. Foarte subțiri, finuț. O să pun în apa pe care am pus-o la fiert deja două frunze de dafin, cam 10 boabe de piper negru și un pic de sare. Sare la fiert, în special când se folosește apă, se pune după ce fierbe apa. Dacă puneți sarea înainte, procesul de fierbere este mai îngreunat. O să punem 3 morcovi întregi, ciupercile. O să tăiem păstârnacul cubulețe mici și ardeiul. Am pus morcovul, ciupercile, păstârnacul, boabele de piper negru, frunzele de dafin, iar acum punem ardeiul capia. Mai avem de pus țelina. Scoatem morcovul. Pe unul dintre ei îl tăiem cubulețe. Pe ceilalți doi îi tăiem bucăți mici și îi băgăm la blender să facem o pastă. Adăugăm și gogoșarii. O călim puțin. O punem în tigaie cu un pic de ulei de măsline, timp de 5 minute. Aici am pus nucile de caju. Se pun de obicei de cu seară, să stea 12 ore la înmuiat. Adăugăm pasta în ciorbă. Avem caju aici și adăugăm două linguri de usturoi și un pahar cu apă. O dăm la blender și trebuie să iasă ca o smântână. Acum o punem peste ciorbă. Este foarte bună !”, a spus părintele de la Mănăstirea Tisa Silvestri.