Clătitele cu sirop de arțar și fulgi de migdale reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de clătite cu sirop de arțar și fulgi de migdale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite cu sirop de arțar și fulgi de migdale, preparate exact
Rețetă de Clătite cu sirop de arțar și fulgi de migdale
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de clătite cu sirop de arțar și fulgi de migdale, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră și 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – o oră și 40 minute
Porții – 5 persoane
Ingrediente – Clătite cu sirop de arțar și fulgi de migdale
Ingrediente pentru clătite
- 150 g făină
- sare (după gust)
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- 250 ml lapte (la temperatura camerei)
- 50 g unt (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
- fulgi de migdale
- sirop de arțar
- lămâi
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!
Mod de preparare - Clătite cu sirop de arțar și fulgi de migdale
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom cerne toate ingredientele uscate, cu ajutorul unei site. Începem prin a cerne 150 de grame de făină, apoi îndepărtam sita și adăugam un praf de sare (după gust). Cu ajutorul unui tel, vom amesteca cele două ingrediente pentru se combina așa cum ne dorim. Momentan, bolul se va lăsa deoparte.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ingredientele umede, de această dată. Așadar, vom continua prin a sparge 2 ouă (la temperatura camerei), iar cu ajutorul unui tel, le vom amesteca bine de tot, astfel încât să se combine uniform. Tot aici, este necesar să adăugam și 250 de mililitri de lapte (la temperatura camerei). Continuăm să amestecăm cu telul.
Pasul 3. A venit timpul să amestecăm ingredientele umede cu ingredientele uscate din cele două boluri. Prin urmare, în bolul cu ingrediente uscate vom turna ingrediente umede din cel de al doilea bol. Atenție însă! Vom turna cantitatea de ingrediente umede din bol, puțin câte puțin, pentru că în aceste momente este necesar să amestecăm continuu cu telul, încorporându-se mult mai ușor în acest mod.
Citește și: Rețeta de Banana Bread, una dintre cele mai pufoase!
Pasul 4. Acum vom avea nevoie și de 50 de grame unt (la temperatura camerei), pe care îl vom topi la cuptorul cu microunde, înainte de a-l adăuga în compoziția noastră de clătite. Imediat apoi, trebuie să acoperim bolul cu întreaga noastră compoziție de clătite, cu o folie alimentară și să o lăsăm să stea deoparte timp de aproximativ o oră.
Pasul 5. După ce timpul nostru a trecut, ne vom apuca de prepararea desertului nostru. Prin urmare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari. Punem tigaia pe aragaz, la foc mediu și o ungem cu puțin unt. Abia apoi vom turna câte puțin din compoziția de clătite. Se țin în tigaie pentru aproximativ un minut, pe fiecare parte, iar procesul se repetă pentru toate clătitele noastre delicioase.
Pasul 6. Acum că toate clătitele sunt pregătite, ne putem ocupa de asamblarea desertului. Așadar, vom așeza clătitele una peste alta, într-o farfurie de dimensiuni mai mari, iar deasupra vom turna sirop de arțar (după preferințe), câțiva fulgi de migdale, zahăr pudră (după gust) și vom așeza câteva felii de lămâie (opțional), iar rețeta este gata!
Clătitele cu sirop de arțar și fulgi de migdale sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou. Pașii pentru a face cele mai pufoase gogoși