Rețeta de cornulețe cu gem de mere, pregătită de maica Hristofora de la mănăstirea Parepa: „E important uleiul, pentru că le face fragede!”

Rețeta de cornulețe cu gem de mere, pregătită de maica Hristofora de la mănăstirea Parepa: „E important uleiul, pentru că le face fragede!”
Rețeta de cornulețe cu gem de mere, pregătită de maica Hristofora de la mănăstirea Parepa: „E important uleiul, pentru că le face fragede!”

Află din rândurile următoare cum să prepari cronulețe cu gem de mere după rețete mănăstirești.

Maica Hristofora de la mănăstirea Parepa a explicat în cadrul unui video de pe canalul de YouTube Trinitas TV, modul de preparare al unei rețete extrem de gustoase: c ornulețe cu gem de mere.

Rețeta de cornulețe cu gem de mere

Citește și: Rețeta de supă de linte a maicii Nicolaida: „Este o rețetă relativ simplă, însă foarte bună! Lintea este bogată în proteine, în general, în vitamine.”

Citește și: Plăcinte cu brânză și stafide, rețeta părintelui de la Mănăstirea Slănic-Argeș. „Nu găsiți la nicio patiserie așa ceva”

Ingrediente:

Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • 800 g de făină;
  • ⁠500 ml apă minerală călduță;
  • ⁠jumătate de cubuleț de drojdie;
  • ⁠50 ml de ulei;
  • ⁠esență de vanilie;
  • ⁠50 g de zahăr;
  • ⁠un praf de sare;
  • ⁠două pliculețe de zahăr vanilat.

 Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g gem de mere;
  • ⁠100 de g nucă măcinată;
  • un zahăr vanilat.

Pentru sirop ne trebuie următoarele ingrediente:

  • 4 linguri de zahăr;
  • apă cât să cuprindă zahărul;
  • un plic de zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Maica Hristofora a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Vom pune apa minerală să se încălzească puțin.

Într-un lighean punem făina. În mijloc o să facem o găurică, în care o să punem esența de vanilie, jumătate de cubuleț de drojdie. Acum vom pune 4 linguri de zahăr și ne mai trebuie un praf de sare. Acum turnăm apa minerală și frământăm. Adăugăm și ulei. Amestecăm în continuare. E important uleiul, pentru că le face fragede. Aluatul nostru se ia de pe mână, ceea ce înseamnă că este gata.
Acum vom pune deasupra să dospească și ne vom ocupa de umplutură. Punem gem de mere, care nu are zahăr. O să punem noi o lingură de zahăr, nu mai mult. Punem și nuca și un pliculeț de zahăr vanilat. Nu o să îl ținem prea mult pe foc. Amestecăm ca să nu se prindă de fund. Aluatul nostru a dospit. Începem să rupem bucățele, pe care le întindem cu sucitorul.
Trebuie făcute mișcări ferme. Punem umplutură și acum asamblăm cornulețul și facem așa la toate. Punem în tava de copt. Le vom băga la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și le vom ține circa 20 de minute. Când sunt rumene, le scoatem.

Între timp, o să facem și siropul cu care com unge cornulețele după ce le scoatem de la cuptor. Punem 4 linguri de zahăr, îl punem la foc și când vedem că s-a îngroșat, siropul nostru e gata și vom pune un pliculeț cu zahăr vanilat. Amestecăm din când în când, să se topească zahărul. Cornulețele noastre sunt gata. Le ungem cu sirop și presărăm zahăr pudră .”, a explicat maica Hristofora pe YouTube.     



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

VIDEO Cheesecake cu cocos și ciocolată albă! Desertul delicios pregătit de Alina Laufer: „O lăsăm la frigider minim 6 ore sau peste noapte de preferat!”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Ce discuții poartă Teodora și Moldo în camera roșie? „Pur și simplu și eu am realizat că ne simțim fără presiune.”

Andreea Mantea, anunț important pentru concurenți! „În această Gală, părăsește Casa iubirii...” Aflați ce reacții se vor stârni și ce se va întâmpla duminică, 8 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies