Află din rândurile următoare cum să prepari cronulețe cu gem de mere după rețete mănăstirești.
Maica Hristofora de la mănăstirea Parepa a explicat în cadrul unui video de pe canalul de YouTube Trinitas TV, modul de preparare al unei rețete extrem de gustoase: c ornulețe cu gem de mere.
Rețeta de cornulețe cu gem de mere
Ingrediente:
Pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 800 g de făină;
- 500 ml apă minerală călduță;
- jumătate de cubuleț de drojdie;
- 50 ml de ulei;
- esență de vanilie;
- 50 g de zahăr;
- un praf de sare;
- două pliculețe de zahăr vanilat.
Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 g gem de mere;
- 100 de g nucă măcinată;
- un zahăr vanilat.
Pentru sirop ne trebuie următoarele ingrediente:
- 4 linguri de zahăr;
- apă cât să cuprindă zahărul;
- un plic de zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Maica Hristofora a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Vom pune apa minerală să se încălzească puțin. Într-un lighean punem făina. În mijloc o să facem o găurică, în care o să punem esența de vanilie, jumătate de cubuleț de drojdie. Acum vom pune 4 linguri de zahăr și ne mai trebuie un praf de sare. Acum turnăm apa minerală și frământăm. Adăugăm și ulei. Amestecăm în continuare. E important uleiul, pentru că le face fragede. Aluatul nostru se ia de pe mână, ceea ce înseamnă că este gata. Acum vom pune deasupra să dospească și ne vom ocupa de umplutură. Punem gem de mere, care nu are zahăr. O să punem noi o lingură de zahăr, nu mai mult. Punem și nuca și un pliculeț de zahăr vanilat. Nu o să îl ținem prea mult pe foc. Amestecăm ca să nu se prindă de fund. Aluatul nostru a dospit. Începem să rupem bucățele, pe care le întindem cu sucitorul. Trebuie făcute mișcări ferme. Punem umplutură și acum asamblăm cornulețul și facem așa la toate. Punem în tava de copt. Le vom băga la cuptorul preîncălzit la 200 de grade și le vom ține circa 20 de minute. Când sunt rumene, le scoatem.
Între timp, o să facem și siropul cu care com unge cornulețele după ce le scoatem de la cuptor. Punem 4 linguri de zahăr, îl punem la foc și când vedem că s-a îngroșat, siropul nostru e gata și vom pune un pliculeț cu zahăr vanilat. Amestecăm din când în când, să se topească zahărul. Cornulețele noastre sunt gata. Le ungem cu sirop și presărăm zahăr pudră .”, a explicat maica Hristofora pe YouTube.