Rețeta de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine a Annei Lesko. „Nu trebuie să se răcească prea mult, pentru că după nu se mai lipește zahărul pudră!”

Rețeta de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine a Annei Lesko. „Nu trebuie să se răcească prea mult, pentru că după nu se mai lipește zahărul pudră!”

Află din rândurile următoare cum pregătește Anna Lesko rețeta sa de cornuleșe cu untură și umplutură de gem de prune.

Anna Lesko este o gospodină în toată regula, care ori de câte ori are ocazia pregătește ceva bun pentru familia sa. De data aceasta, artista a pregătit o rețetă delicioasă de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine, pe care a postat-o pe canalul său de YouTube.

Rețeta de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine a Annei Lesko

Citește și: Rețeta delicioasă de pârjoale a Annei Lesko. Artista a dezvăluit cum pregătește totul. „Avem carne de vită, carne de porc.”

Rețeta de cornulețe cu untură și umplutură de gem de prune, nucă și vișine a Annei Lesko [Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețeta de ponciki a Annei Lesko. Cum prepară vedeta gogoșile cu brânză și vișine “Delicios.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente:

Conform informațiilor oferite de Anna Lesko, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 de grame smântână cu 24%grăsime;
  • 400 de grame de untură de casă;
  • un ou
  • 3 pahare de 250 ml de făină (aprox);
  • o esență de vanilie;
  • un praf de sare.

Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • un borcan de vișine în suc propriu;
  • un borcan de gem de prune;
  • 100 grame de nuci.

Mod de preparare:

Anna Lesko a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Cernem făina. Untura nu trebuie să fie topită. Lăsați-o exact așa, la temperatura camerei. Punem smântână și ou. Un pic de sare și trecem la făină. Aluatul a început să capete o textură foarte bună. Nu trebuie să fie nici foarte moale, dar nici foarte tare. Eu am să mai frământ un pic. La un moment dat am să îl porționez și am să îl introduc în frigider, unde va rămâne undeva la 30 de minute la rece. L-am scos de la frigider. Nici nu putem întinde prea mult pentru că se destramă. E pe bază de untură și de aceea se destramă, nu e așa elastic. Umplutura este din gem de prune. Am zdrobit niște nucă și am pus și vișină în propriul ei suc. Le-am pus la 180 de grade, la coacere ușoară și 30 de minute au stat. La final se tăvălesc în zahăr pudră. Nu trebuie să se răcească prea mult, pentru că după nu se mai lipește zahărul pudră .”, a spus artista pe YouTube.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețeta de tartă cu banane, mere și vișine a Annei Lesko! „Astăzi sunt extrem de entuziasmată, pentru că vreau să vă propun să facem o tartă delicioasă și care se prepară destul de repede!”

Ce spunea soția lui Cotabiță despre artist. Nu era fan înrăit, dar i-a dat un mesaj ca să...

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

A murit Gabriel Cotabiță! Celebrul artist avea 69 de ani

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Rojbin Erden, care joacă rolul Asi în serialul Inimă rebelă, schimbare spectaculoasă de look! Iată cum arată în prezent superba actriță 

A murit Marius Bațu! Celebrul cântăreț urma să urce pe scenă, la noapte: "Cântecul șoptit s-a stins! Prea devreme și prea abrupt"