Cornulețele fragede se pot prepara și cu smântână și unt, dacă nu aveți untură. Iată care este cea mai simplă rețetă.
Cornulețele fac parte din categoria dulciurilor din copilărie. Cu siguranță bunicile și mamele dumneavoastră preparau aceste prăjiturele, la fiecare eveniment special din familie. Rețeta de bază cere să se folosească untură, dar cornulețele vor ieși fragede și dacă puneți smântână și unt.
Cornulețele cu smântână și unt, fragede și aromate
Citeste si: NOTEAZĂ: Rețetă de Gulaș unguresc. Mod de preparare și ingrediente
Citeste si: CITEȘTE: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu
Aveți poftă de ceva dulce, cu gust de copilărie? Cornulețele reprezintă cea mai bună idee, în acest caz.
Le puteți umple cu rahat, cu nucă sau cu gem. De asemenea, puteți înlocui untura din rețeta de bază cu unt și smântână. Cornulețele vor ieși la fel de fragede.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În mod normal, cornulețele trebuie să fie mititele și tocmai de aceea este o rețetă care o să vă ceară puțin mai multă răbdare. Ingrediente:
- 150 de grame de unt gras, cu 82% grăsime
- 300 de grame de făină
- un ou
- 100 de grame de smântână fermentată, cu 25% grăsime
- un plic de zahăr vanilat
- o linguriță de coajă rasă de lămâie
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 200-250 de grame de gem
- 120 de grame de nucă măcinată
- 200 de grame de rahat
- 100 de grame de zahăr pudră vanilat (pentru ornat)
Cum se prepară cornulețele cu smântână și unt
Citeste si: CITEȘTE: Cum se face prăjitura PANNA COTTA. Ingrediente și mod de preparare
Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!
Într-un castron mai adânc, puneți făina cernută, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Apoi adăugați untul, pe care îl tăiați în cubulețe.
Amestecați aluatul, până când acesta va căpăta o consistență nisipoasă. Nu amestecați cu mâna, pentru ca untul să nu se topească. Folosiți o furculiță mai bine.
Separat, bateți bine oul și turnați-l peste amestecul de făină și unt. Apoi puneți și smântâna și frământați aluatul cu mixerul sau în robotul de bucătărie.
Fiind vorba despre un aluat fraged și nu dospit, aveți grijă să nu exagerați cu frământatul. După ce este gata, împărțiți aluatul în două părți egale, înfășurați-le în folie alimentară și lăsați-le la frigider, măcar o jumătate de oră.
Apoi puteți să le întindeți pe masa pe care ați pus făină. Foile trebuie să fie cât mai subțiri. Tăiați fiecare foaie în pătrățele și pe fiecare pătrat puneți ce umplutură vă doriți.
Apoi pliați bucățelele de aluat în formă de cornulețe și lipiți bine marginile, să nu se desfacă la cuptor. Puneți cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-le în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 15 minute. Cât sunt încă fierbinți, tăvăliți cornulețele prin zahăr pudră vanilat.