Află din rândurile următoare cum să prepari covrigi polonezi după rețeta Roxanei Blenche.
Chef Roxana Blenche a pregătit o rețetă delicioasă de covrigi polonezi, pe care a împărtășit-o cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de covrigi polonezi a Roxanei Blenche
Citește și: Rețeta de ardei umpluți! Cum prepară chef Roxana Blenche acest preparat: „Acum facem o îngroșală simplă.”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- un kg de făină pentru cozonac;
- 10 grame de sare;
- 100 de grame de zahăr;
- coaja de la o portocală și de la o lămâie;
- un plic de drojdie uscată;
- 3 ouă;
- 3 plicuri de zahăr vanilat;
- 500 de ml de lapte;
- 80 de grame de unt topit.
Pentru sirop aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru și jumătate de apă;
- 500 de grame de zahăr.
Mod de preparare:
Prima dată, chef Roxana Blenche a pus toate ingredientele pentru compoziție într-un bol și le-a mixat cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am lăsat să se malaxeze totul foarte bine. Puteți să frământați și la mână și la robotul de bucătărie, la ce doriți. După ce aluatul s-a frământat, l-am pus la rece peste noapte, în frigider. După ce a stat o noapte întreagă la frigider, l-am scos afară și l-am lăsat vreo două ore la temperat. După acesta s-a temperat, am uns masa de lucru cu ulei de floarea soarelui, după care am început să îl întind cu ajutorul unui sucitor. L-am întins foarte bine cu ajutorul unui sucitor, l-am uns foarte bine cu unt temperat și i-am făcut o împachetare. Se aduce din stânga spre dreapta, invers și după care încă o împăturire. L-am mai dat la frigider timp de încă 30 de minute așa împachetat, după care l-am scos și l-am temperat din nou. Am început să îl întind din nou cu sucitorul. După ce l-am întins, am tăiat fâșii și am început să modelez covrigii. Între timp, pe foc am pus un litru și jumătate de apă cu 500 de grame de zahăr la fiert și am făcut un sirop gros, pe care l-am lăsat la temperat. După ce am așezat covrigii în tavă, i-am mai lăsat la dospit timp de o oră. După ce aceștia au dospit, i-am uns cu gălbenuș de ou bătut cu puțină sare, i-am pus la cuptor la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. Am luat tot siropul pe care l-am făcut și l-am turnat în tavă peste ei. I-am lăsat undeva la 4 ore cu siropul, să tragă tot siropul din ei. Am pus pe deasupra nucă de cocos. Dacă vreți, puteți să puneți și nucă normală. Rezultatul este unul divin, delicios. Am rămas impresionată de această rețetă .”, a spus chef Roxana Blenche pe TikTok.
@blenche.roxana A venit reteta de covrig polonez 💥❤️ este delicios!!! Spor pă găteală❤️ #blenche ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA