Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Iată cum pregătești desertul nelipsit de pe mesele de sărbători.

Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate.

De sărbători, celebrul bucătat obișnuiește să prepare o rețetă de cozonac extrem de simplă. Nelipsit de pe mesele de Sărbătoare ale românilor, cozonacul nu este, totuși, cel mai simplu desert de preparat, iar acest lucru este confirmat chiar și de către cele mai îndemânatice gospodine.

Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de mare ajutor dacă ești la primul cozonac pregătit și vrei să faci senzație de sărbători la masa cu cei dragi. În cazul în care ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit.

Rețeta este una specială, dar care păstrează gustul autentic românesc. Iese un cozonac pufos și delicios care va avea un succes extraordinar pe masa de Sărbători. Iată de ce ai nevoie și cum se pregătește cozonacul, pas cu pas.

Ingrediente pentru rețeta de cozonac 

Citeste si: CITEȘTE: Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

1 kg făină
250 gr zahăr
450 gr lapte
5 ouă
60 gr drojdie
300 gr unt belgian
500 gr nucă
200 gr rahat
150 gr ciocolată belgiană
30 gr portocală confiată
30 gr coajă de lămâie

Mod de prepaprare a cozonacului, după retata lui Cătălin Scărlătescu

[Sursa foto: PixaBay]

1. Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul.

2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.

3. Gălbenușurile se freaca cu sarea.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

4. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.

5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

6. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.

7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ doua ore.

8. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină