Iată cum pregătești desertul nelipsit de pe mesele de sărbători.
Chef Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, iar rețetele sale sunt extrem de apreciate.
De sărbători, celebrul bucătat obișnuiește să prepare o rețetă de cozonac extrem de simplă.
Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de mare ajutor dacă ești la primul cozonac pregătit și vrei să faci senzație de sărbători la masa cu cei dragi. În cazul în care ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit.
Ingrediente pentru rețeta de cozonac
Citeste si: CITEȘTE: Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU
Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1 kg făină
250 gr zahăr
450 gr lapte
5 ouă
60 gr drojdie
300 gr unt belgian
500 gr nucă
200 gr rahat
150 gr ciocolată belgiană
30 gr portocală confiată
30 gr coajă de lămâie
Mod de prepaprare a cozonacului, după retata lui Cătălin Scărlătescu
1. Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul.
2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.
3. Gălbenușurile se freaca cu sarea.
4. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.
5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
6. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.
7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ doua ore.
8. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.