Află din rândurile următoare cum să prepari cei mai gustoși cozonaci de Paște, după rețeta pregătită de Ileana Sterp.
Ileana Sterp este o gospodină în adevăratul sens al cuvântului, care pe lângă creșterea și educația celor doi copii ai săi, Damir și Carla, se ocupă și de treburile gospodărești din locuință, dar și de pregătirea celor mai gustoase preparate pentru ea și familia sa.
Cozonacul este unul dintre preparatele care nu au cum să lipsească de la această sărbătoare. Ileana Sterp a pregătit o rețetă gustoasă și simplă pentru cei mai buni cozonaci.
Rețeta de cozonaci de Paște a Ilenei Sterp
Citește și: Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”
Ingrediente:
Pentru aluat:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- un kg de făină;
- 550 ml de lapte călduț;
- 250 g de zahăr;
- 200 g de unt topit;
- 15 g de drojdie uscata/40g de drojdie proaspătă;
- 6 gălbenușuri;
- esență de vanilie;
- puțină sare.
Pentru umplutură:
- 500 g de nucă măcinată;
- 250 g de rahat;
- 200 g de zahăr pudră;
- 50 g de cacao;
- 6 albușuri.
Mod de preparare:
Ileana Sterp a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Încep prin a face aluatul și pun făina într-un bol, peste care torn laptele, drojdia, untul topit, zahărul, sarea, gălbenușurile și esența de vanilie.
Îl frământ aproximativ 10 minute (se poate și cu mâna), apoi îl acopăr și îl las la dospit aproximativ 40 de minute.
Între timp mă ocup de umplutură. Macin nuca pe care o pun într-un bol, peste care pun zahărul și cacaua. Le amestec foarte bine și adaug și albușurile, apoi tai rahatul cubulețe.
Scot aluatul care a crescut frumos și îl împart în 4 părți egale. Încep să întind prima bucată peste care pun umplutura și rahatul, apoi rulez aluatul cat de strâns și fac la fel și cu a doua bucată.
Împletesc cele două rulouri și pun cozonacul într-o tavă pe care am uns-o cu puțin unt. Procedez la fel și cu celălalt cozonac și pe fiecare îi ung cu gălbenuș deasupra.
Îi mai las 15 minute, apoi îi dau la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru aproximativ o oră .”, a scris Ileana Sterp pe pagina sa de Instagram.