Cu toţii iubim ciocolata şi nu ratăm nicio ocazie să ne alintăm cu un brownie de ciocolată delicios atunci când avem ocazia, nu-i aşa?
Ingrediente
1 cană jumătate de făină fără gluten
1 cană de apă
150 gr. zahăr de cocos/ 4 linguri de xylitol
5 linguri de cacao organică
50 ml ulei de cocos topit la bain marie
100 ml lapte de cocos
1 lingură extract de vanilie
1 linguriţă sare
150 gr. ciocolată 75% cacao
3 linguri de perle de ciocolată Hans Sloane
2 linguriţe praf de copt
100 gr.
80 gr. merişoare
Instrucţiuni de preparare
1. Preîncalzeşte cuptorul la 180 de grade şi pregăteşte o tavă de copt cu diametrul de aproximativ 15 cm. Tapetează cu hârtie de copt şi unge uşor hârtia cu ulei de cocos.
2. Pune apa şi zahărul la fiert într-un vas mic. Când s-a topit complet zahărul, adaugă o cană de făină şi amestecă continuu, la foc mic, până când compoziţia capătă consistenţă unei paste lipicioase.
3. Închide focul şi lasă această pastă să se răcească complet.
4. Mizează pudra de cacao, sarea, vanilia, jumătate din uleiul vegetal şi jumatete din lapte şi ulterior adaugă-le peste mixul cu făină-apă-zahăr. Mixează totul foarte bine.
5. A venit timpul să adaugi restul de făină, biscuiţii fără gluten zdrobiţi, jumătate din cantitatea de ciocolată neagră rasă, praful de copt, 50 de gr.
6. Pune mixul în tavă tapetată şi coace prăjitură la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute (până trece testul scobitorii).
7. Ulterior, poţi pregăti din ciocolata, laptele şi uleiul rămas (topite şi amestecate bine la bain marie) o glazură de ciocolată, pe care să o pui deasupra când brownie se răceşte. De asemenea,poţi să adaugi şi un topping de nuci peste ciocolată.