Rețeta de creme patissiere pentru eclere, cremșnit și choux au craquelin a Gabrielei Cristea. „În cofetărie și patiserie e chimie pură!”

Rețeta de creme patissiere pentru eclere, cremșnit și choux au craquelin a Gabrielei Cristea. „În cofetărie și patiserie e chimie pură!”
Rețeta de creme patissiere pentru eclere, cremșnit și choux au craquelin a Gabrielei Cristea. „În cofetărie și patiserie e chimie pură!”

Gabriela Cristea a dezvăluit cum pregătește creme patissiere pentru umplerea diverselor prăjituri.

Cu siguranță iubiți crema din eclere sau cea din cremșnit, așa că Gabriela Cristea a împărtășit cu urmăritorii cum pregătește acest tip de umplutură.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru creme patissiere

Citește și: Gabriela Cristea a dezvăluit secretul cojilor de nucă pentru prăjitura în formă de nucă. Ce face prezentatoarea TV cu resturile de pe marginile cojilor: „Va da o consistență și un gust aparte.”

Citește și: Brioșe fără zahăr, cu ovăz și banane, rețeta Gabrielei Cristea. „Puteți rezista la așa ceva?”

Gabriela Cristea a explicat ce cantități folosește pentru cremă și de ce anume aveți nevoie pentru a reproduce rețeta originală.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente rețetă clasică:

  • 12 gălbenușuri
  • 300 grame de zahăr
  • Un litru de lapte
  • 100 grame amidon
  • Unt
  • Vanilie
  • Ciocolată/fistic/ nuci pentru arome

„Fac alături de voi o creme patissiere, e crema de bază care se folosește la patiserii.

E o cremă fiartă care se folosește la cremșnit, umplut eclere. M-am apucat de cremă. Trebuie să exersezi zilnic, așa că m-am gândit să filmez cum fac eu crema patissiere, e o cremă franțuzească care se folosește de foarte multă vreme în cofetățria internațională. Francezii o fac cu făină, eu prefer să o fac cu amidon. Avem aici 6 gălbenușuri de ou, albușurile le-am pus deoparte, poate fac și niște bezele.
Vă dau rețeta clasică. La 100 de grame de amidon, ingredientele sunt
: 12 gălbenușuri de ou, 300 gr zahăr, un litru de lapte și un praf de sare. Eu voi face rețeta la jumătate, deoarece nu am nevoie de atât de multă cremă. Eu voi face vreo 10 choux au craquelin și o combin cu diverse arome. Pun fistic, cremă de nuci, cremă de ciocolată.
Fac baza acestei rețete și după o aromatizez cu ce doresc.”,
a mai povestit Gabriela Cristea.

Cum pregătește Gabriela Cristea creme patissiere

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, cum pregătește această cremă, în ce ordine pune ingredientele, deoarece e foarte important acest aspect, dar și care sunt aromele pe care le adaugă la final.  „Am cântărit aici 50 de grame de amidon. Dacă vreți să o faceți cu făină, așa cum zice francezul, trebuie să adăugați la 100 de grame de amidon, cam încă 30-40 de grame de făină.

La cantitatea asta pun 150 de grame de zahăr și am laptele deja la fiert. Această cremă trebuie făcută într-un anumit fel, nu trebuie aruncată așa la întâmplare și uitată. În cofetărie și patiserie e chimie pură, adică nu puneți cantitățile cum doriți că nu va ieși nimic. Am pus ingredientele și amestec cu zahărul înainte, să nu pun direct peste lapte, pentru că trebuie să se elibereze rețeaua de proteine. În amestec cu proteina din lapte se întărește crema. După ce am amestecat bine cu telul sau cu un mixer de mână, pun și laptele, câte un pic, ca oul să se încălzească treptat. Nu se pune invers, adică compoziția de gălbenuș peste lapte că nu este bine. Am început încet-încet să incorporez laptele. După pun totul în cratiță pentru că va merge la fiert. Pun aromele după. Creme patissiere e genul de cremă lângă care trebuie să stai și să amesteci până se îngroașă, deoarece se face la foc mic. Continui să amestec în cremă și după ce o dau jos de pe foc, asta dacă o lăsați în același recipient. E bine să o mutați în alt vas cu folie deasupra, deoarece prinde coajă. Pentru că vreau să fac și cremă de ciocolată, voi face în felul următor. Îmi iau crema pentru diverse alte arome și păstrez undeva la 200 de grame și amestec cu crema de ciocolată. Într-un recipient pun cam 300 de grame de cremă și o facem cu nuci. Altă cantitate o amestec cu fistic, iar aici, puțină a mai rămas, fac varianta cu ciocolată.  La 250 de grame de cremă pun cam 100 de grame de ciocolată pe care o las să se topească. Această cremă este baza spumoasă. După ce se răcește, ea trebuie să aibă și unt. Așa că îi adăugați un unt spumat.”, a mai spus Gabriela Cristea.

 

Gabriela Cristea
Gabriela Cristea[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Gabriela Cristea, la cumpărături cu mama lui Tavi Clonda! Ce i-a cumpărat prezentatoarea TV soacrei sale: „Buni, dar ce elegantă ești! Waw, buni, dar ce frumoasă ești!”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies