Curcanul la cuptor reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de curcan la cuptor. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos curcan la cuptor, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de curcan la cuptor
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de curcan la cuptor, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 2 ore si 40 minute
Timp de r ă cire – 2 ore și 30 minute
Timp total – 5 ore și 40 minute
Porții – 8 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – curcan la cuptor
- un curcan mare
- un pachet și jumătate de unt (la temperatura camerei)
- sare
- piper negru măcinat
- ulei de măsline
- 3 lămâi
- 3 căței de usturoi
- o legătură de pătrunjel tocat
- o ceapă
- câteva foi de dafin
- 6 felii de slănină afumată sau bacon
Citește și: Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri. Este perfectă pentru brioșe, prăjituri sau torturi!
Mod de preparare - curcan la cuptor
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a ne alege un curcan cât mai mare, pentru musafirii noștri.
Pasul 2. În acest timp, ne vom ocupa de un sos absolut delicios de unt. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga un pachet și jumătate de unt (la temperatura camerei), peste care vom adăuga un praf de sare și un praf de piper negru măcinat (după gust), o linguriță de ulei de măsline și coaja de la 2 lămâi, dar și zeama lor. Tot aici vom adăuga și 3 căței de usturoi pisați, dar și o legătură de pătrunjel tocat. Toate aceste ingrediente se vor amesteca bine de tot, cu ajutorul unei spatule.
Pasul 3. Apoi vom trece la asezonarea curcanului. Așadar, îl vom lua puțin din tavă și în interiorul acestuia, vom presăra sare și piper negru măcinat (după gust), o ceapă o vom tăia în două și o vom introduce, de asemenea, în interiorul curcanului (cu tot cu coajă), o jumătate de lămâie și câteva foi de dafin.
Pasul 4. Apoi cu mâinile, vom așeza toate ingredientele adăugate în interiorul curcanului, prin deplasarea pielii, din interior. Atenție însă! Nu ne dorim ca pielea curcanului să se rupă. Acum vom lua bucata de unt din bolul nostru cu mirodenii și o vom introduce în curcan, pentru a o aplatiza, astfel încât să ajungă cât mai în spate, ca de acolo să fie extins în lateralul acestuia și distribuit cât mai uniform sub pielea curcanului și deasupra tuturor ingredientelor introduse în interiorul acestuia.
Citește și: Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet
Pasul 5. Acum vom întoarce curcanul cu fața spre noi, iar la celălalt capăt, vom adăuga o altă bucată de unt din bolul de mirodenii și o vom distribui cât de uniform putem, exact cum am procedat și anterior. Apoi cu restul cantității de unt rămasă, vom unge suprafața exterioară a curcanului, atât picioarele, cât și aripile acestuia.
Pasul 6. Curcanul se pune înapoi în tava sa, în care am turnat puțin ulei de măsline, atât în tavă, cât și pe curcan. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius, pentru a se rumeni exact așa cum ne dorim.
Pasul 7. După acest interval de timp, tava se scoate de la cuptor, iar curcanul se va acoperi cu aproximativ 6 felii lungi și subțiri de slănină afumată sau bacon, pentru a oferi sosului de unt, o bază delicioasă. Apoi cu ajutorul unui polonic, vom lua sosul din tavă și îl vom turna peste bucățile de slănină afumată sau bacon. În acest moment, cuptorul se va reduce la o temperatură de 180 de grade Celsius și se va găti timp de aproximativ 2 ore și jumătate.
Pasul 8. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, iar curcanul trebuie să fie lăsat să se răcească, timp de aproximativ alte 2 ore și jumătate, pentru ca aroma să fie mult mai intensă și gustoasă, iar rețeta este gata!
Curcanul la cuptor este gata și se poate servi. Poftă bună!