Află din rândurile următoare cum să prepari o dulceață din coji de pepene, după o rețetă mănăstirească.
Maica Ecaterina a pregătit o rețetă inedită din cojile de pepene. Este vorba despre dulceață din coji de pepene, un preparat delicios, care poate fi servit ca desert, pe pâine sau în combinație cu alte preparate. Rețeta a fost difuzată pe canalul de YouTube Trinitas TV.
„ Astăzi ne-am gândit să pregătim o rețetă foarte simplă. De fapt, o rețetă gratuită.
Rețeta de dulceață din coji de pepene a maicii Ecaterina
Citește și: Chec cu avocado! Rețeta italienească, pregătită de maica Ecaterina: „E un chec sățios, sănătos și hrănitor.”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- un kg de coji de pepene;
- un kg zahăr;
- o lămâie;
- anason stelat;
- un baton de scorțișoară.
Mod de preparare:
Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Pentru început, vom pune puțină apă în tuciul înfierbântat. Vom pune zahărul în această apă, să facem siropul și cât timp se va face siropul, avem de curățat coaja în prealabil spălată. Amestecăm din când în când, să se omogenizeze zahărul cu apa și să se facă un sirop consistent.
Tăiem cubulețe potrivite și pregătim pentru a fi pus la fiert. A început să fiarbă și siropul. Ne pregătim să punem cuburile de coji de pepene și cu lămâia tăiată feliuțe. Tăiem lămâia în felii subțirele, deoarece o să rămână în compoziția dulceții. Omogenizăm ușor și lăsăm să fiarbă în tihnă. 30 de minute la foc potrivit. La fiert, după ce am pus lămâie, asta ca să nu se caramelizeze și să dea și un gust bun, vom pune câteva bucățele de anason stelat.
Rețeta de gogoși de post a maicii Ecaterina
Între timp, cât dulceața era pe foc, maica Ecaterina a pregătit și o rețetă delicioasă de gogoși de post.
Ingrediente:
- 1 kg făină;
- 15 g drojdie uscată;
- 600 ml apă;
- 5 pliculețe de zahăr vanilat;
- 100 ml ulei;
- esență rom;
- esență vanilie;
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Maica Ecaterina a explicat modul de preparare al gogoșilor de post.
„ Pentru început, punem puțină sare peste făină. Adăugăm drojdia. Punem și zahărul vanilat. Acum punem esența de rom și de vanilie. Acum frământăm aluatul. Adăugăm puțină apă. Se simt la mână câtă apă îi trebuie aluatului. Eu aluatul la aceste gogoși îl las mai moale, deoarece le modelez cu mâna. La final, vom punem puțin ulei în aluat. Lăsăm să dospească până când se face dublă cantitatea.”, a explicat maica Ecaterina.