Află din rândurile următoare care este rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina.
Maica Ecaterina a povestit pentru Trinitas, cum prepară ea rețeta de fasole moldovenească. În perioada postului această mâncare este excelentă pentru o masă gustoasă și sățioasă.
Rețeta de fasole moldovenească a maicii Ecaterina
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 500 g de fasole
- 3-4 foi de dafin
- 3 cepe albe
- 1-2 linguri pastă de tomate
- un ardei gras rosu
- 200 ml suc de roșii
- 2 morcovi
- 2-3 crenguțe cimbru
- un păstârnac
- mărar
- o bucățică de țelină
- sare
- 3-4 caței de usturoi
- piper
Mod de preparare:
Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„Avem ceapă, o bucată de țelină, morcov și un păstârnac și un ardei gras roșu. Tocăm ceapa. O să o punem la călit cu puțin ulei și apoi o să adăugăm celelalte legume date prin răzătoare. Punem uleiul puțin la încins, după care adăugăm ceapa să se călească încet.
Bineînțeles, când punem fasolea la înmuiat în apă, de seara pentru a doua zi, se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele. Se pune și la fiert. Într-adevăr, o apă, două se schimbă la fasole. Până fierbe de tot se schimbă două ape cel puțin. Cu bicarbonatul pot consuma fasolea și cei care au probleme cu intestinele.
Am pregătit legumele. Le adăugăm peste ceapă să se călească puțin. Punem un pic de sare la călit. Au trecut cele două minute și adăugăm puțină apă și lăsăm să fiarbă, timp în care pregătim și ardeii grași. Adăugăm și ardeii la fiert. Vom pune sucul de roșii, câteva foi de dafin, piper după gust. Amestecăm totul și lăsăm totul la fiert la foc mic. Legumele s-au fiert și acum adăugăm fasolea care este fiartă în prealabil cu apă și sare. În prima apă nu se pune sare. După ce se schimbă prima apă, se pune sare la fiert. Se scurge și se adaugă în sosul de legume pe care l-am pregătit anterior. Vom lăsa să fiarbă câteva minute fasolea cu sosul de legume, să se asezoneze bine. Vom adăuga puțină pastă de bulion pentru un plus de culoare și gust. În timp ce fierbe fasolea, vom tăia cățeii de usturoi și îi vom adăuga aproape de final. Aproape de final vom adăuga și crenguțele de cimbru sau tarhon. Fasolea merge foarte bine cu mărar. Cimbru este spălat și îl vom pune să fiarbă aici cu fasolea pentru câteva minute. Mâncarea noastră de fasole este gata .”, a spus maica Ecaterina pe YouTube.