Rețetă de Ficăței cu legume. Pe cât de colorată este, pe atât de gustoasă este!

cea mai buna reteta de ficatei cu legume
Rețetă de Ficăței cu legume

Ficățeii cu legume reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ficăței cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși ficăței cu legume, preparați exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Ficăței cu legume

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ficăței cu legume, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 4 persoane

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente – Ficăței cu legume

  • 400 g ficăței de pui
  • un ardei gras galben
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras roșu
  • o ceapă galbenă mai mare
  • 150 g morcovi
  • ulei
  • sare
  • piper negru măcinat
  • praf de usturoi
  • praf de ceapă
  • praf de cimbru uscat
  • mărar proaspăt

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată

pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de ficatei cu legume
Rețetă de Ficăței cu legume[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Paste cu chifteluțe marinate. Numai bune de luat la pachet!

Mod de preparare - Ficăței cu legume

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de fierberea ficățeilor. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apă, cât

să fie aproape plină. Adăugăm un praf de sare și așteptăm să dea apa în clocot. Imediat apoi, vom adăuga și cele 400 de grame de ficăței de pui. Îi lăsăm în oală timp de 10 minute, cu focul aprins, apoi stingem focul și îi mai lăsăm pentru încă 10 minute în oală. Îndepărtăm oala de pe foc și ficățeii de pui se transferă într-un bol de dimensiuni mai mari.

Pasul 2.  În continuare, ne vom ocupa de tăierea legumelor. Așadar, vom avea nevoie de un ardei gras galben, un ardei gras verde și un ardei gras roșu, pe care îi vom tăia în cuburi de dimensiuni mai mici. Imediat apoi, ne vom ocupa și de tăierea în cubulețe mici a unei cepe de dimensiuni mai mari, galbenă, dar și 150 de grame de morcovi, de asemenea, tăiați în rondele mici.

Toate acestea, se vor pune în boluri de dimensiuni mai mici, separat.

Pasul 3.  Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 linguri de ulei. Așteptăm să se încingă uleiul și imediat apoi vom adăuga ficățeii pe care i-am fiert în prealabil. Ficățeii de pui se țin pe foc, în timp ce se mai amestecă din când în când, până în momentul în care vor obține o nuanță maronie.

Imediat apoi, îi vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari.

ficatei de legume
Rețetă de Ficăței cu legume[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 4.  În aceeași tigaie, vom adăuga încă 3 linguri de ulei, iar în momentul în care uleiul se va încinge, la foc mediu, vom adăuga și ceapa tocată. Așteptăm să se călească în timp ce mai amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn, iar abia apoi vom adăuga și rondelele de morcovi. Lăsăm să se mai gătească puțin, apoi adăugăm ardeiul gras verde, galben și verde și continuăm să amestecăm. A venit timpul să și condimentăm legumele noastre cu sare, piper negru măcinat, un praf de usturoi, un praf de ceapă și un praf de cimbru uscat. Mai amestecăm puțin, pentru ca toate condimentele să se combine cu legumele din tigaie. Apoi acoperim tigaia cu un capac și le mai lăsăm la foc mic, timp de aproximativ 10 minute.

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom îndepărta capacul și vom adăuga și ficățeii de pui. Mai amestecăm puțin cu lingura de lemn, apoi acoperim iar tigaia și o mai lăsăm pe foc pentru încă 10 minute.

Pasul 6.  După acest timp, vom transfera preparatul în farfurii, vom presăra deasupra puțin mărar proaspăt tocat, iar rețeta este gata!

Ficățeii cu legume  sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!

reteta de ficatei cu legume
Rețetă de Ficăței cu legume[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Somon la cuptor cu sparanghel și roșii cherry



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies