Ficățeii cu legume reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ficăței cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși ficăței cu legume, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ficăței cu legume
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ficăței cu legume, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Ficăței cu legume
- 400 g ficăței de pui
- un ardei gras galben
- un ardei gras verde
- un ardei gras roșu
- o ceapă galbenă mai mare
- 150 g morcovi
- ulei
- sare
- piper negru măcinat
- praf de usturoi
- praf de ceapă
- praf de cimbru uscat
- mărar proaspăt
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Paste cu chifteluțe marinate. Numai bune de luat la pachet!
Mod de preparare - Ficăței cu legume
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de fierberea ficățeilor. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apă, cât să fie aproape plină. Adăugăm un praf de sare și așteptăm să dea apa în clocot. Imediat apoi, vom adăuga și cele 400 de grame de ficăței de pui. Îi lăsăm în oală timp de 10 minute, cu focul aprins, apoi stingem focul și îi mai lăsăm pentru încă 10 minute în oală. Îndepărtăm oala de pe foc și ficățeii de pui se transferă într-un bol de dimensiuni mai mari.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de tăierea legumelor. Așadar, vom avea nevoie de un ardei gras galben, un ardei gras verde și un ardei gras roșu, pe care îi vom tăia în cuburi de dimensiuni mai mici. Imediat apoi, ne vom ocupa și de tăierea în cubulețe mici a unei cepe de dimensiuni mai mari, galbenă, dar și 150 de grame de morcovi, de asemenea, tăiați în rondele mici. Toate acestea, se vor pune în boluri de dimensiuni mai mici, separat.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 linguri de ulei. Așteptăm să se încingă uleiul și imediat apoi vom adăuga ficățeii pe care i-am fiert în prealabil. Ficățeii de pui se țin pe foc, în timp ce se mai amestecă din când în când, până în momentul în care vor obține o nuanță maronie. Imediat apoi, îi vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari.
Pasul 4. În aceeași tigaie, vom adăuga încă 3 linguri de ulei, iar în momentul în care uleiul se va încinge, la foc mediu, vom adăuga și ceapa tocată. Așteptăm să se călească în timp ce mai amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn, iar abia apoi vom adăuga și rondelele de morcovi. Lăsăm să se mai gătească puțin, apoi adăugăm ardeiul gras verde, galben și verde și continuăm să amestecăm. A venit timpul să și condimentăm legumele noastre cu sare, piper negru măcinat, un praf de usturoi, un praf de ceapă și un praf de cimbru uscat. Mai amestecăm puțin, pentru ca toate condimentele să se combine cu legumele din tigaie. Apoi acoperim tigaia cu un capac și le mai lăsăm la foc mic, timp de aproximativ 10 minute.
Pasul 5. După acest interval de timp, vom îndepărta capacul și vom adăuga și ficățeii de pui. Mai amestecăm puțin cu lingura de lemn, apoi acoperim iar tigaia și o mai lăsăm pe foc pentru încă 10 minute.
Pasul 6. După acest timp, vom transfera preparatul în farfurii, vom presăra deasupra puțin mărar proaspăt tocat, iar rețeta este gata!
Ficățeii cu legume sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Somon la cuptor cu sparanghel și roșii cherry