Rețeta de focaccia a lui chef Adi Hădean. Care este secretul pentru un gust autentic și ce ingrediente folosește. “Asta înseamnă că e dospit suficient de mult. Aluatul de bază e simplu.”

Rețeta de focaccia a lui chef Adi Hădean. Care este secretul pentru un gust autentic și ce ingrediente folosește. “Asta înseamnă că e dospit suficient de mult. Aluatul de bază e simplu.”
Rețeta de focaccia a lui chef Adi Hădean. Care este secretul pentru un gust autentic și ce ingrediente folosește. “Asta înseamnă că e dospit suficient de mult. Aluatul de bază e simplu.”

Chef Adi Hădean a explicat, pas cu pas, cum pregătește focaccia și care sunt ingredientele de care aveți nevoie.

Chef Adi Hădean reușește de fiecare dată să împartă rețete delicioase pentru toți iubitorii gastronomiei, dar și mici sfaturi utile care să reducă timpul din bucătărie și să ajungeți la rezultatul dorit cât mai rapid. Postările lui par scoase din revistele culinare, iar acesta reușește, pas cu pas, să explice cu atenție tot ceea ce trebuie să știm înainte să facem un preparat.

Care este rețeta de focaccia a lui chef Adi Hădean?

Citește și: Cum reinventează chef Adi Hădean salata boeuf. Ce puteți face cu acest preparat după ce a stat mai multe zile la frigider. “Pentru voi, cei care nu vă temeți să “reformați” mâncarea.”

Citește și: Chef Adi Hădean dezvăluie cum să realizăm crusta perfectă pentru carnea de pui, chiar la noi acasă. „Dai carnea prin amestecul acesta, apoi prin ou bătut și din nou prin amestec.”

De această dată, bucătarul a explicat cum pregătește focaccia, care sunt ingredientele de bază de care are nevoie, dar și cât trebuie să stea aluatul la dospit. Coca este una de bază, însă există mici diferențe la tehnică, dar și la anumite plante aromatice pe care gurmanzii le adaugă după gust. Pentru coacere este important ca aceasta să stea aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Ingrediente:

  • 1 kilogram de făină alba
  • 12 grame de drojdie uscată
  • 10 grame de sare
  • 10 grame de zahăr
  • 120 ml ulei de măsline
  • 550 de mililitri de apă.

Citește și: Ce au găsit specialiștii legiști pe corpul neînsuflețit al Rodicăi Stănoiu, fosta ministră a Justiției. Autopsia a fost finalizată- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

“Uitați-vă ce bule a făcut, asta înseamnă că e dospit suficient de mult, un aluat dospit peste noapte. Până la urmă, focaccia nu-i altceva decât o pâine. O pâine turtită, crescută mai mult sau mai puțin, făcută în Italia după mai multe rețete cu specific local. Aluatul de bază e simplu și asemănător în cele mai multe dintre variante (apă, făină, sare, drojdie, ulei de măsline), sunt mici diferențe la tehnică și destul de multe și variate la adaosuri (plante aromatice, legume, mirodenii, brânzeturi sau mezelărie).

Aluatul seamănă cu cel de pizza (sau de pâine) și conține: 1 kilogram de făină albă, 12 grame de drojdie uscată, 10 grame de sare, 10 grame de zahăr, 120 ml ulei de măsline și 550 de mililitri de apă. Aluatul se frământa astfel: amestecă făina cu drojdia, sarea și zahărul (poți să le cerni împreună printr-o sită cu ochiuri mai mari, aerarea ajută). Adaugă apa și uleiul și frământă 6-8 minute.
Lasă la dospit de seara până dimineața, în frigider. 35-40 de minute la 180 de grade, pentru coacere, în principiu. Suportă și temperaturi mai mari, da’ zic să nu complicăm treaba. Asta e focaccia după ce a stat 35 de minute la cuptor. Am mai lăsat-o 20 de minute să se răcorească puțin, s-a răcit și forma de copt.”,
a spus Adi Hădean pe rețelele de socializare.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de cheesecake pregătită de chef Adi Hădean și secretul pentru un desert cremos. „Poți să-l pui la cuptor imediat după ce ai asamblat.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Un nume mare din FOTBAL, împușcat mortal în faţa unui magazin. Atacatorii au tras focuri de armă şi asupra mamei sportivului: "Această veste nefericită ne consternează pe toți cei care facem parte din această instituție"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies