Chef Adi Hădean a explicat, pas cu pas, cum pregătește focaccia și care sunt ingredientele de care aveți nevoie.
Chef Adi Hădean reușește de fiecare dată să împartă rețete delicioase pentru toți iubitorii gastronomiei, dar și mici sfaturi utile care să reducă timpul din bucătărie și să ajungeți la rezultatul dorit cât mai rapid. Postările lui par scoase din revistele culinare, iar acesta reușește, pas cu pas, să explice cu atenție tot ceea ce trebuie să știm înainte să facem un preparat.
Care este rețeta de focaccia a lui chef Adi Hădean?
De această dată, bucătarul a explicat cum pregătește focaccia, care sunt ingredientele de bază de care are nevoie, dar și cât trebuie să stea aluatul la dospit. Coca este una de bază, însă există mici diferențe la tehnică, dar și la anumite plante aromatice pe care gurmanzii le adaugă după gust. Pentru coacere este important ca aceasta să stea aproximativ 40 de minute la 180 de grade.
Ingrediente:
- 1 kilogram de făină alba
- 12 grame de drojdie uscată
- 10 grame de sare
- 10 grame de zahăr
- 120 ml ulei de măsline
- 550 de mililitri de apă.
“Uitați-vă ce bule a făcut, asta înseamnă că e dospit suficient de mult, un aluat dospit peste noapte. Până la urmă, focaccia nu-i altceva decât o pâine. O pâine turtită, crescută mai mult sau mai puțin, făcută în Italia după mai multe rețete cu specific local. Aluatul de bază e simplu și asemănător în cele mai multe dintre variante (apă, făină, sare, drojdie, ulei de măsline), sunt mici diferențe la tehnică și destul de multe și variate la adaosuri (plante aromatice, legume, mirodenii, brânzeturi sau mezelărie).