Foitajele cu mere reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de foitaje cu mere. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase foitaje cu mere, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Foitaje cu mere
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de foitaje cu mere, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – o oră și 20 minute
Timp de răcire – 20 minute
Timp total – 2 ore
Porții – 16 bucăți
Ingrediente – Foitaje cu mere
- 2 foi de aluat foitaj dezghețate (500 de grame)
- 4 mere de dimensiuni medii
- o lingură de unt (la temperatura camerei)
- un praf de sare
- o lingură de zeamă de lămâie
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
- 60 g zahăr brun
- o linguriță de amidon de porumb
- făină
- un ou întreg (la temperatura camerei)
- o lingură de lapte (la temperatura camerei)
- puțin zahăr granulat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 16 foitaje. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de Salată cu creveți la grătar și sos Louie. O idee bună pentru masa de Revelion!
Mod de preparare - Foitaje cu mere
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius. În continuare, vom avea nevoie de 2 foi de aluat foitaj dezghețate (500 de grame), prin urmare, le vom scoate de la congelator în timp util.
Pasul 2. Acum ne vom ocupa de merele noastre. Vom avea nevoie de 4 mere de dimensiuni medii, pe care le vom decoji și le vom tăia în cubulețe mici.
Pasul 3. Apoi într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom adăuga o lingură de unt (la temperatura camerei), pe care o vom așeza pe aragaz, la foc mediu, pentru a-l topi. Imediat după ce este complet topit, vom adăuga și merele noastre proaspăt tăiate, pe care le vom amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn, pentru ca untul să ajungă pe fiecare bucată în parte. Amestecăm constant și gătim timp de câteva minute, pentru ca merele să se înmoaie.
Pasul 4. În momentul în care am observat că merele încep să se înmoaie, vom adăuga și un praf de sare, o lingură de zeamă de lămâie, o jumătate de linguriță de scorțișoară, 60 de grame de zahăr brun, iar tot cu ajutorul unei linguri de lemn, vom amesteca toate ingredientele, pe care le vom mai găti timp de aproximativ 5 minute sau până când se va lăsa sucul din mere. Imediat apoi, vom adăuga și o linguriță de amidon de porumb, reducem focul la mic și continuăm să amestecăm până când vom obține un suc îngroșat al merelor noastre.
Pasul 5. Când merele noastre sunt gata, le vom transfera într-un bol de dimensiuni potrivite, pe care îl vom introduce la frigider, pentru ca acestea să se răcească, timp de aproximativ 20 de minute.
Citește și: Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos. Un meniu gustos pentru masa de Revelion
Pasul 6. În acest timp, vom scoate foile de foitaj din ambalaj și le vom așeza pe o suprafață plată, pe care am presărat făină în prealabil, iar cu ajutorul unui sucitor, vom întinde puțin foile de foitaj, cât să păstrăm totuși, forma pătrată a aluatului. Imediat apoi, cu un cuțit de pizza, vom împărți fiecare foaie de aluat în 4 părți egale, pe care le vom tăia la rândul lor, în două. Prin urmare, vom obține 16 foitaje cu mere din fiecare foaie de aluat.
Pasul 7. Între timp, într-un bol de dimensiuni mai mici, vom sparge un ou întreg (la temperatura camerei), în care vom adăuga o lingură de lapte (la temperatura camerei), ingrediente pe care le vom amesteca bine cu ajutorul unei furculițe.
Pasul 8. Acum vom trece la asamblarea desertului nostru. Vom avea nevoie de 4 tăvi dreptunghiulare de cuptor, peste care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior, cele 16 bucăți de aluat. Cu ajutorul unei linguri, vom adăuga umplutura de mere doar pe o jumătate de foitaj. Cu ajutorul unei pensule, vom unge marginile foitajelor cu amestecul de ou și lapte, iar ulterior le vom plia și vom sigila marginile, pe care le vom presa cu grijă. Procesul se repetă și pentru restul foitajelor, pe care la final le vom unge cu amestecul de ou și lapte. În plus, vom presăra și puțin zahăr granulat deasupra, iar apoi cu ajutorul unui cuțit, vom cresta puțin mijlocul aluatului.
Pasul 9. Tăvile se vor introduc la cuptor, pe rând, timp de aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius, iar după acest interval de timp, rețeta este gata!
Foitajele cu mere sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!