Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos. Un meniu gustos pentru masa de Revelion

reteta de friptura de vita cartofi prajiti si sos
Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos

Friptura de vită, alături de cartofi prăjiți și sos reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  friptură de vită, alături de cartofi prăjiți și sos. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă friptură de vită, alături de cartofi prăjiți și sos, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  friptură de vită, cartofi prăjiți și sos, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  - 30 minute

Timp de preparare  - 2 ore

Timp total  - 2 ore și 30 minute

Porții  – 3 persoane

Ingrediente – Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos

Ingrediente pentru friptura de vită

  • 3 bucăți de carne de vită
  • ulei de măsline
  • sare (după gust)
  • piper (după gust)
  • ulei

Ingrediente pentru cartofi prăjiți

  • 4 cartofi mai mari
  • ulei
  • sare (după gust)

Ingrediente pentru sos

  • o jumătate de rădăcină de țelină
  • o ceapă pe care o vom tăia în jumătate
  • o căpățână de usturoi
  • 2 morcovi
  • câteva foi de dafin
  • puțin rozmarin
  • o lingură de făină
  • o jumătate de pahar de vin roșu (opțional)
  • o lingură de dulceață
  • un litru de supă de pui

Ingrediente pentru servire

  • câteva roșii cherry

cea mai simpla reteta de friptura de vita
Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: Rețetă de Bombă pentru ciocolata caldă. Una dintre cele mai căutate rețete!

Mod de preparare - Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 3 bucăți de carne de vită, pe care le-am scos din frigider cu aproximativ o oră înainte de a ne ocupa de prepararea acesteia. Așadar, cele 3 bucăți de carne de vită se vor stropi cu puțin ulei de măsline, cât să ajungă pe toată suprafața acestora, iar deasupra vom presăra și puțină sare, dar și piper (după gust).

Bucățile de carne se vor freca bine, pentru ca toate ingredientele să pătrundă în acestea.

Pasul 2.  Într-o tavă dreptunghiulară, vom turna puțin ulei și o așezăm pe aragaz, la foc mare. În tavă vom așeza bucățile de carne de vită, pentru a le schimba puțin la culoare. În momentul în care am observat că începe să prindă culoare, cu ajutorul unui clește, vom roti bucățile noastre, cât să se prepare pe toate părțile, în mod egal.

Pasul 3.  Între timp, ne vom ocupa și de legumele care vor merge la cuptor împreună cu bucățile noastre de vită. Așadar, vom avea nevoie de o jumătate de rădăcină de țelină, pe care o vom tăia cuburi, o ceapă pe care o vom tăia în jumătate, o căpățână de usturoi și 2 morcovi pe care îi vom tăia în cuburi de dimensiuni mai mari.

Atunci când vine vorba despre verdeață, vom avea nevoie de câteva foi de dafin și puțin rozmarin.

Pasul 4.  În acest timp, bucățile noastre de vită s-au mai rumenit, ceea ce înseamnă că le putem ridica numai puțin, cât să adăugăm toate legumele menționate anterior, direct în tava de pe aragaz. Imediat apoi, punem înapoi pe patul de legume și bucățile de carne de vită, iar tava se va introduce la cuptor la o temperatură de 190 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră și 15 minute. După acest interval de timp, putem scoate tava de la cuptor, dar și bucățile de vită din tavă, pentru a se răci timp de aproximativ 30 de minute.

cea mai buna reteta de friptura de vita
Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tortul tradițional buștean de Crăciun, cunoscut și ca Yule Log

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Acum ne vom ocupa și de sosul nostru delicios. Așadar, punem tava cu legumele înapoi pe aragaz, la foc mare, în interiorul căreia vom adăuga o lingură de făină, iar cu ajutorul unui zdrobitor de cartofi, vom presa fiecare legumă în parte. Putem adăuga și o jumătate de pahar de vin roșu, pentru mai mult gust (opțional). În plus, tot aici vom adăuga și o lingură de dulceață, pe care o vom amesteca bine de tot cu toate legumele din tavă. Amestecăm din când în când, iar când sosul s-a mai lăsat, vom adăuga și un litru de supă de pui. Așteptăm să ajungem la punctul de fierbere, iar apoi mai ținem tava de foc timp de aproximativ 30 de minute. Sucul de la carnea de vită, se va turna și el în tava noastră cu legume, conținut ce se va turna într-o sită pe care am așezat-o pe o oală de dimensiuni potrivite, astfel încât să obținem într-un final, sosul dorit.

Pasul 6.  Acum a venit timpul să ne ocupăm și de cartofii prăjiți. Vom avea nevoie de 4 cartofi mai mari, pe care îi vom curăța, rând pe rând. Imediat apoi, îi vom tăia în fâșii de dimensiuni potrivite, iar apoi în cartofi pai. Mai departe, îi vom spăla bine sub un jet de apă rece, iar apoi îi așezăm într-un bol de dimensiuni potrivite, pe care îl vom umple tot cu apă rece, pentru a-i lasă la înmuiat, timp de 30 de minute.

Pasul 7.  După acest interval de timp, scoatem cartofii din apă, îi așezăm pe un prosop de bucătărie, iar prin tapotare, îi uscăm. Punem și o tigaie pe foc, în care adăugăm ulei (după preferințe) și prăjim cartofii timp de 5 minute. Apoi îi scoatem pe un prosop de bucătărie și îi lăsăm să se răcească. La scurt timp, îi adăugăm iar în uleiul încins, timp de aproximativ 10 minute, cât să se rumenească, apoi se scot din ulei și se condimentează cu sare (după gust).

Pasul 8.  Acum că toate preparatele rețetei de astăzi sunt gata, putem asambla și farfuria finală. Așadar, vom așeza pe farfurie câte o bucată de carne de vită, cartofi prăjiți (după preferințe), câteva roșii cherry, dar și deliciosul sos, iar rețeta este gata!

Friptura de vită, alături de cartofii prăjiți și sosul  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

friptura de vita
Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cozonac cu nucă și cacao. Află secretul pentru cei mai pufoși cozonaci!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețetă de Cozonac cu nucă și cacao. Află secretul pentru cei mai pufoși cozonaci!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies