Reteta de galuste cu prune a lui Adi Hadean! Iti ploua in gura!

Reteta de galuste cu prune a lui Adi Hadean! Iti ploua in gura!
Reteta de galuste cu prune a lui Adi Hadean! Iti ploua in gura!

In Ardeal le spunem “gomboti”. Vine din limba maghiara numele asta. Când vorbim cu oameni din restul tarii le spunem “galuste cu prune”, ca sa fim întelesi.

 

Cam 700 de grame de cartofi (4 cartofi, fierti în coaja, curatati si zdrobiti), o cana de faina alba, un ou, o piscatura de sare, doua linguri de ulei. Framântate bine.
Am obtinut un aluat dens, legat si destul de lipicios. Un truc pentru un supliment de aroma: puneti în aluat semintele dintr-un baton de vanilie, o lingurita de scortisoara sau coaja rasa a unei limete.
S-ar putea sa va placa.
Am scos sâmburii din prune. Daca nu gaseam prune dulci, puneam doua-trei linguri de zahar peste ele si le lasam sa zaca un sfert de ceas.
Am facut discuri mici din aluat, le-am întins usor…
…am pus jumatati de pruna în centrul discurilor…
…am sigilat prunele în interiorul boturilor de aluat…
…si am modelat galustele astea vag sferice.
Le-am fiert în apa în care am pus doua linguri de zahar. Apa nu trebuie sa clocoteasca, galustele se pot distruge. Galustele sunt gata dupa 5-7 minute, dupa ce se ridica la suprafata.
Am pregatit pesmetul. Adica l-am amestecat cu zahar si scortisoara si l-am încalzit. Nu l-am prajit, doar l-am încalzit. E mai sanatos si în plus, nu vreau decât sa intensific aroma scortisoarei, nu are rost sa ard pesmetul pentru asta.
Am tavalit galustele prin pesmet. Gata.
Sursa: adihadean.ro

Cam 700 de grame de cartofi (4 cartofi, fierti în coaja, curatati si zdrobiti), o cana de faina alba, un ou, o piscatura de sare, doua linguri de ulei. Framântate bine.

Am obtinut un aluat dens, legat si destul de lipicios. Un truc pentru un supliment de aroma: puneti în aluat semintele dintr-un baton de vanilie, o lingurita de scortisoara sau coaja rasa a unei limete.

S-ar putea sa va placa.

Am scos sâmburii din prune. Daca nu gaseam prune dulci, puneam doua-trei linguri de zahar peste ele si le lasam sa zaca un sfert de ceas.

Am facut discuri mici din aluat, le-am întins usor…

…am pus jumatati de pruna în centrul discurilor…

…am sigilat prunele în interiorul boturilor de aluat…

…si am modelat galustele astea vag sferice.
Le-am fiert în apa în care am pus doua linguri de zahar. Apa nu trebuie sa clocoteasca, galustele se pot distruge. Galustele sunt gata dupa 5-7 minute, dupa ce se ridica la suprafata.

Am pregatit pesmetul. Adica l-am amestecat cu zahar si scortisoara si l-am încalzit. Nu l-am prajit, doar l-am încalzit. E mai sanatos si în plus, nu vreau decât sa intensific aroma scortisoarei, nu are rost sa ard pesmetul pentru asta.


Am tavalit galustele prin pesmet. Gata.

Sursa: adihadean.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Calitățile pe care Adrian Enache le-a luat de la părinții lui și sfaturile pe care le-a transmis mai departe de la ei. „Asta le-am dat copiilor mei”

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Răsturnare uluitoare de situație în Casa iubirii! Moldo și Kiprianos, în pragul eliminării! Cine a părăsit emisiunea? Andreea Mantea a făcut anunțul tulburător

Rezultate oficiale alegeri prezidențiale 2024. Călin Georgescu, peste Marcel Ciolacu, după numărarea a 90% din procesele verbale - HARTA votului


Cookies