Gazpacho vine din insorita Spanie, fiind una din supele lor traditionale. Racoritoare, plina de vitamine si antioxidanti naturali (licopenul din rosii), o portie de gazpacho este perfecta pentru zilele caniculare.
Se prepara rapid, prin simpla mixare in blender si este foarte gustoasa.
Pentru gazpacho se folosesc doar ingrediente crude, bine coapte, pentru a va oferi un gust aromat, perfect echilibrat.
Este o reteta vegetariana, perfecta pentru toate varstele, sanatoasa si dietetica.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Aceasta supa racoritoare si reconfortanta in zilele fierbinti de vara este o adaptare dupa clasica supa rece spaniola, ce combina tot ce este mai bun din legumele de vara.
• Timp de preparare: 15 minutes
• Portii: 8.
Ingrediente necesare pentru Gazpacho(adaptare)
• 6 rosii bine coapte, curatate de pielita si tocate
• 1 ceapa rosie, tocata marunt
• 1 castravete, curatat de coaja si de samburi, tocat cubulete
• 1 ardei rosu sau verde curatat de samburi, tocat cubulete
• 2 tije de telina, tocate
• 1-2 liguri de frunze proaspete de patrunjel
• 2 linguri de frunze de ceapa verde tocate marunt
• 1 catel de ursuroi zdrobit
• 1/4 cana de otet balsamic
• 1/4 cana ulei de masline
• 2 linguri de suc de lamaie
• 2 lingurite de zahar brun
• Sare si piper proaspat macinat
• 4 cani de suc de rosii
Mod de preparare Gazpacho
Puneti toate ingredientele intr-un blender.
Afla mai multe pe: www.frunza-verde.ro