Rețetă de gem de struguri. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de gem de struguri. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie
Rețetă de gem de struguri. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Gemul de struguri făcut în casă se prepară destul de repede și este delicios. Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie.

Rețeta pentru gemul de struguri este una ușoară, care poate fi făcută de oricine. Trebuie doar să aveți grijă la tipul de struguri pe care îi folosiți.

Gemul de struguri, delicios și ușor de preparat

Ca să faceți un gem de struguri delicios, este ideal să cumpărați struguri din soiul Hamburg. Aceștia sunt parfumați și vor da o savoare deosebită gemului.

Dacă aveți de la cine să luați struguri de la țară, proaspăt culeși, cu atât mai bine.

Pentru gem sunt perfecți și strugurii negri, clasici, dar ar fi bine să aibă bobul cât mai mare și pielița mai subțire.

Bineînțeles că gemul de struguri se poate prepara și din struguri albi sau roze, dar culoarea preparatului nu va mai fi la fel de frumoasă.

Pentru că strugurii sunt dulci, veți folosi mai puțin zahăr, spre deosebire de celelalte gemuri pe care le faceți de obicei.

Oricum, în gem se pune, de regulă, mai puțin zahăr decât în dulceață.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ingrediente pentru gemul de struguri:

  • un kg de struguri
  • 150 gr zahăr
  • un plic de zahăr vanilat

Cum se prepară gemul de struguri

Spălați foarte bine strugurii, mai ales dacă i-ați cumpărat din supermarket și există posibilitatea să fie stropiți cu mai multe soluții.

Apoi desfaceți fiecare bob de pe ciorchini. În cazul în care boabele de struguri sunt prea mari, le puteți tăia în două și eventual le scoateți și sâmburii.

Într-o oală, puneți boabele de struguri, zahărul și zahărul vanilat și lăsați aceste ingrediente deoparte, timp de două sau trei ore.

Din când în când, mai amestecați în struguri.

Veți vedea că în scurt timp, strugurii vor începe să lase zeamă. După ce trec cele două sau trei ore, puneți oala pe foc și lăsați compoziția să fiarbă. Nu uitați să mai amestecați din când în când în oală, ca să nu se lipească.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Gemul de struguri se fierbe cel mult o jumătate de oră, la foc mic. Când este gata, gemul trebuie să fie legat și să scadă destul de mult.

Puneți gemul fierbinte în borcane sterilizate și înfiletați foarte bine capacele.

Gemul de struguri se poate consuma gol, pe pâine sau în combinație cu unt. Dacă vreți să preparați rețete mai sofisticate, trebuie să știți că acest tip de gem se poate adăuga la fripturile de rață sau de gâscă.

De asemenea, se poate consuma alături de anumite tipuri de brânzeturi. Puteți face și o prăjitură pufoasă, care să conțină gem de struguri.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies