Gemul de struguri făcut în casă se prepară destul de repede și este delicios. Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie.
Rețeta pentru gemul de struguri este una ușoară, care poate fi făcută de oricine. Trebuie doar să aveți grijă la tipul de struguri pe care îi folosiți.
Gemul de struguri, delicios și ușor de preparat
Ca să faceți un gem de struguri delicios, este ideal să cumpărați struguri din soiul Hamburg. Aceștia sunt parfumați și vor da o savoare deosebită gemului.
Dacă aveți de la cine să luați struguri de la țară, proaspăt culeși, cu atât mai bine. Pentru gem sunt perfecți și strugurii negri, clasici, dar ar fi bine să aibă bobul cât mai mare și pielița mai subțire.
Bineînțeles că gemul de struguri se poate prepara și din struguri albi sau roze, dar culoarea preparatului nu va mai fi la fel de frumoasă.
Pentru că strugurii sunt dulci, veți folosi mai puțin zahăr, spre deosebire de celelalte gemuri pe care le faceți de obicei. Oricum, în gem se pune, de regulă, mai puțin zahăr decât în dulceață.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente pentru gemul de struguri:
- un kg de struguri
- 150 gr zahăr
- un plic de zahăr vanilat
Cum se prepară gemul de struguri
Spălați foarte bine strugurii, mai ales dacă i-ați cumpărat din supermarket și există posibilitatea să fie stropiți cu mai multe soluții.
Apoi desfaceți fiecare bob de pe ciorchini.
Într-o oală, puneți boabele de struguri, zahărul și zahărul vanilat și lăsați aceste ingrediente deoparte, timp de două sau trei ore. Din când în când, mai amestecați în struguri.
Veți vedea că în scurt timp, strugurii vor începe să lase zeamă. După ce trec cele două sau trei ore, puneți oala pe foc și lăsați compoziția să fiarbă. Nu uitați să mai amestecați din când în când în oală, ca să nu se lipească.
Gemul de struguri se fierbe cel mult o jumătate de oră, la foc mic. Când este gata, gemul trebuie să fie legat și să scadă destul de mult.
Puneți gemul fierbinte în borcane sterilizate și înfiletați foarte bine capacele.
Gemul de struguri se poate consuma gol, pe pâine sau în combinație cu unt. Dacă vreți să preparați rețete mai sofisticate, trebuie să știți că acest tip de gem se poate adăuga la fripturile de rață sau de gâscă.
De asemenea, se poate consuma alături de anumite tipuri de brânzeturi. Puteți face și o prăjitură pufoasă, care să conțină gem de struguri.