Glazura albă de zahăr se face imediat și este absolut delicioasă. Rețeta de Icing sau Frosting poate fi preparată de oricine.
Atunci când vreți să decorați diferite fursecuri, biscuiți, turtă dulce sau prăjituri, încercați rețeta de glazură albă de zahăr, numită și Icing sau Frosting. Este foarte gustoasă, se prepară repede și va da un aspect superb deserturilor dumneavoastră.
Glazura albă de zahăr, un decor de poveste pentru deserturi
Fiecare gospodină vrea să prepare cele mai gustoase deserturi pentru cei dragi.
Cel mai simplu mod de a ”ambala” frumos un desert este să-l ornați cu glazură. Nu cumpărați însă plicuri cu praf pentru glazură, ci mai bine preparați-o dumneavoastră acasă.
Astăzi vă învățăm cum să faceți glazura albă de zahăr, cunoscută și sub denumirea de glazură Icing sau Frosting.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- două albușuri
- 350 g de zahăr pudră
- zeamă de lămâie
- două lingurițe de amidon
- colorant alimentar, dacă vreți să faceți și glazură colorată
Cum se prepară glazura albă de zahăr
Într-un bol mai adânc, curat și uscat, puneți albușurile cu un praf de sare și mixați-le. Când vedeți că încep să se transforme în spumă, puneți zahărul, puțin câte puțin. Mixați în continuare, după fiecare doză de zahăr pe care o adăugați.
Puneți și zeama de lămâie, dar și amidonul, și amestecați în continuare în compoziție. Trebuie să obțineți o spumă lucioasă și tare.
Puneți glazura într-un poș sau într-o pungă, pe care o veți găuri la unul din capete. Cu această glazură, puteți orna fursecuri, biscuiți, checuri, turtă dulce, brioșe, prăjituri sau chiar torturi.
Dacă aveți talent și imaginație, puteți să faceți și desene cu glazura Icing. În cazul în care vă rămâne glazură, trebuie să o acoperiți foarte bine cu folie alimentară, ca să nu se usuce.
După ce decorați deserturile, le lăsați peste noapte, la temperatura camerei, pentru ca glazura să se usuce și să nu cadă de pe ele.
Ca să obțineți o glazură albă de zahăr perfectă, fiți foarte atente atunci când separați albușurile de gălbenușuri. Nu trebuie să vă scape niciun pic de gălbenuș în albuș, pentru că riscați să nu mai obțineți spuma ideală.
Dacă vreți să faceți și glazură colorată, trebuie doar să adăugați colorant în spuma de albușuri, după ce este bătută bine, împreună cu zahărul.
Puteți obține glazură roșie, roz, galben, violet, albastră sau verde.