Jamila a dezvăluit cum prepară gogoșarii pentru iarnă și care sunt ingredientele pe care le folosește.
Jamila, cunoscutul blogger culinar, a dezvăluit, pas cu pas, cu pregătește gogoșarii în oțet pentru iarnă și care sunt ingredientele de care are nevoie, dar și cantitățile necesare.
Ingrediente:
- 6 kg de gogoșari
- 2 l oțet
- 400 g zahăr
- 400 g miere
- Frunze dafin
- Hrean
- Boabe piper
- Boabe muștar
- 6 linguri cu vârf de sare
Începe prin a explica de ce este necesar să ținem cont de cantitățile folosite, dar și cum ne vor ajuta acestea să obținem un gust echilibrat în preparatul nostru pentru iarnă. “A venit toamna, deci a început sezonul pregătirilor pentru iarnă. Voi începe și eu sezonul pregătirilor cu o rețetă minunată de gogoșari în oțet, crocanți, dulci-acrișori și foarte gustoși, numai buni pentru a fi folosiți la iarnă.
Cum pregătește Jamila gogoșarii la oțet
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Jamila începe prin a pregăti apa în care vor fierbe gogoșarii pentru doar câteva minute, astfel că adaugă oțetul, mierea, zahărul, acestea având rol în echilibrarea gustului dintre dulce și acru. Adaugă după ochi boabe de piper și muștar, foi de dafin, iar lingurile de sare sunt la fel de importante. După ce i-a lăsat în clocot 2-3 minute, îi pune în borcane, alături de apa în care au fost opăriți. “Adăugați și 400 g de zahăr și 400 g de miere. Știu că o să spuneți că este mult zahăr, însă veți avea nevoie de această cantitate de zahăr pentru a echilibra foarte bine aromele, în special oțetul. Voi adăuga piperul boabe, avem aici de toate felurile. Piperul îl puneți după gust și după cum considerați, boabe de muștar, la fel le punem după ochi. Și câteva frunze de dafin, eu am proaspete, dar pot fi și uscate. Voi aduce acest lichid la punctul de fierbere, astfel încât zahărul și mierea să se dizolve. Când lichidul a început să fiarbă, pot adăuga gogoșarii și nu voi pune foarte mulți.
Îi voi lăsa să fiarbă pentru 2-3 minute, nu mai mult. Vreau să fie puțin moi, dar să rămână crocanți. Totul sunt gata, veți observa că își vor schimba culoarea, vor fi ceva mai moi, dar își vor păstra textura. Îi scot. Puteți să faceți mai mulți sau mai puțin, după cum aveți. După ce i-am opărit pe toți, putem merge să-i punem în borcane. Am borcanele spălate și sterilizate, voi pune pentru început câteva tije de hrean, voi adăuga pe gogoșari, deasupra mai pun câte două bucăți de hrean și voi umple borcanele cu lichidul în care am opărit gogoșarii. Aveți grijă ca gogoșarii să fie complet acoperiți de lichid. Lichidul trebuie să fie fierbinte, aproape clocotit. Acum lăsați gogoșarii să se răcorească, astfel încât să ajungă la temperatura camerei și pot fi depozitați în cămară sau în pivniță. Trebuie ținuți la rece și sunt gata de a fi consumați undeva după două săptămâni. Îi puteți folosi la orice fel de preparate în care aveți nevoie de gogoșari murați. Rezistă foarte bine peste iarnă, i-am ținut chiar și doi ani și nu s-au înmuiat deloc. Sunt gustoși, dulce-acrișori și foarte aromați.”, a mai spus bloggerul culinar.