Rețeta de gogoșari în oțet a Jamilei. Cum pregătește bloggerul culinar legumele pentru iarnă? “Sunt gustoși și foarte aromați.”

Rețeta de gogoșari în oțet a Jamilei. Cum pregătește bloggerul culinar legumele pentru iarnă? “Sunt gustoși și foarte aromați.”

Jamila a dezvăluit cum prepară gogoșarii pentru iarnă și care sunt ingredientele pe care le folosește.

Jamila, cunoscutul blogger culinar, a dezvăluit, pas cu pas, cu pregătește gogoșarii în oțet pentru iarnă și care sunt ingredientele de care are nevoie, dar și cantitățile necesare.

Ingrediente:

  • 6 kg de gogoșari
  • 2 l oțet
  • 400 g zahăr
  • 400 g miere
  • Frunze dafin
  • Hrean
  • Boabe piper
  • Boabe muștar
  • 6 linguri cu vârf de sare

Începe prin a explica de ce este necesar să ținem cont de cantitățile folosite, dar și cum ne vor ajuta acestea să obținem un gust echilibrat în preparatul nostru pentru iarnă. “A venit toamna, deci a început sezonul pregătirilor pentru iarnă. Voi începe și eu sezonul pregătirilor cu o rețetă minunată de gogoșari în oțet, crocanți, dulci-acrișori și foarte gustoși, numai buni pentru a fi folosiți la iarnă.

Vom avea nevoie de 6 kg de gogoșari curățați, 2 l de oțet, 400 g de zahăr, 400 g de miere, câteva frunze de dafin, câteva tije de hrean, boabe de muștar, boabe de piper și șase linguri cu vârf de sare pentru murături. Pentru început ne ocupăm de lichidul în care voi opări gogoșarii. Am aici 4 l de apă în care voi adăuga 2 l de oțet de 9 grade. Pentru fiecare litru de oțet veți avea nevoie de 2 l de apă. Eu voi face porție dublă, așa că tot ingredientele mele sunt duble. Peste cei 4 l de apă voi adăuga oțetul, apoi pentru fiecare litru de lichid veți avea nevoie de o lingură cu vârf de sare. Am 6 l de lichid, deci voi avea nevoie de șase linguri cu vârf de sare.”, a spus Jamila.

Cum pregătește Jamila gogoșarii la oțet

Citește și: VIDEO Care este secretul Jamilei pentru ciocolata din Dubai, rețeta virală care a înnebunit internetul. "Este fină, are umplutură crocantă și un gust minunat de fistic."

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Alivenci moldovenești cu brânză dulce, rețeta pregătită de Jamila. “Foarte ușor de preparat, care vă va aduce aminte de copilărie.”

Jamila începe prin a pregăti apa în care vor fierbe gogoșarii pentru doar câteva minute, astfel că adaugă oțetul, mierea, zahărul, acestea având rol în echilibrarea gustului dintre dulce și acru. Adaugă după ochi boabe de piper și muștar, foi de dafin, iar lingurile de sare sunt la fel de importante. După ce i-a lăsat în clocot 2-3 minute, îi pune în borcane, alături de apa în care au fost opăriți. “Adăugați și 400 g de zahăr și 400 g de miere. Știu că o să spuneți că este mult zahăr, însă veți avea nevoie de această cantitate de zahăr pentru a echilibra foarte bine aromele, în special oțetul. Voi adăuga piperul boabe, avem aici de toate felurile. Piperul îl puneți după gust și după cum considerați, boabe de muștar, la fel le punem după ochi. Și câteva frunze de dafin, eu am proaspete, dar pot fi și uscate. Voi aduce acest lichid la punctul de fierbere, astfel încât zahărul și mierea să se dizolve. Când lichidul a început să fiarbă, pot adăuga gogoșarii și nu voi pune foarte mulți.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Îi voi lăsa să fiarbă pentru 2-3 minute, nu mai mult. Vreau să fie puțin moi, dar să rămână crocanți. Totul sunt gata, veți observa că își vor schimba culoarea, vor fi ceva mai moi, dar își vor păstra textura. Îi scot. Puteți să faceți mai mulți sau mai puțin, după cum aveți. După ce i-am opărit pe toți, putem merge să-i punem în borcane. Am borcanele spălate și sterilizate, voi pune pentru început câteva tije de hrean, voi adăuga pe gogoșari, deasupra mai pun câte două bucăți de hrean și voi umple borcanele cu lichidul în care am opărit gogoșarii. Aveți grijă ca gogoșarii să fie complet acoperiți de lichid. Lichidul trebuie să fie fierbinte, aproape clocotit. Acum lăsați gogoșarii să se răcorească, astfel încât să ajungă la temperatura camerei și pot fi depozitați în cămară sau în pivniță. Trebuie ținuți la rece și sunt gata de a fi consumați undeva după două săptămâni. Îi puteți folosi la orice fel de preparate în care aveți nevoie de gogoșari murați. Rezistă foarte bine peste iarnă, i-am ținut chiar și doi ani și nu s-au înmuiat deloc. Sunt gustoși, dulce-acrișori și foarte aromați.”, a mai spus bloggerul culinar.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Rețeta de tort baclava cu frișcă, pregătită de Jamila: „Tortul baclava combină gustul baclavalei cu frișca naturală proaspăt bătută, iar rezultatul este minunat.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină