Rețeta de gogoșari în oțet, fără fierbere

Gogoșari la oțet
Rețeta de gogoșari la oțet

Iată cum poți pregăti cea mai simplă rețetă de gogoșari în oțet, fără fierbere și fără pic de conservant. Se prepară extrem de simplu și sunt delicioși.

Gogoșarii în oțet pentru iarnă sunt nelipsiți din orice cămară, iar acum este momentul perfect pentru a-i pregăti. Iată cea mai simplă rețetă de gogoșari în oțet pentru iarnă, fără fierbere și fără conservant.

Este o rețetă ardelenească de gogoșari în oțet, care s-a trnamsis din generație în generație. Pentru că sunt piețele pline de gogoșari, roșii, ardei kapia, castraveți și vinete, este momentul pentru conservele pentru toamnă.

Iată de ce ai nevoie pentru rețeta de gogoșari în oțet:

3 kilograme de gogoșari curățați de semințe și tăiați

350 de ml de oțet

250 de grame de zahăr

30 grame sare neiodată/ kg de gogoșari.
Frunze de țelină, viță de vie, vișin și rădăcină de hrean.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Se spală bine gogoșarii și se curăță de cotoare și de semințe. Se taie în fâșii de cca 1 cm lățime. Se curăță o bucată de hrean și se taie în fâșii lungi.

Citeste si: Cum să faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete. Ingredientul secret pe care puțină lume îl știe!

Într-un castron se amestecă oțetul cu sarea și cu zahărul.

Se agită bine cu o lingură până se dizolvă sarea și zahărul. Nu se pune deloc apă.

Se așază feliile de gogoșar într-un castron încăpător peste care se pune amestecul de sare, zahăr și oțet. Peste, se așază 3 foi de dafin, o lingură de boabe de piper, una de boabe de muștar și fâșiile de hrean. Se amestecă ușor cu mâna, având grijă să nu se rupă fâșiile de gogoșar și se acoperă castronul cu un șervet de bucătărie sau cu o pungă de plastic.

Se lasă timp de 12 ore, la temperatura camerei.

Gogoșari în suc propriu
Gogoșari în suc propriu[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum se pun murăturile toamna. Ce trebuie să conțină, de fapt, zeama în care le bagi?

După 12 ore, gogoșarii și-au lăsat suficientă seamă pentru a fi așezați în borcane. Veți constata că s-au și înmuiat puțin și au aspectul de murături.

Se sterilizează borcanele și capacele la cuptor și se așteaptă să se răcească puțin, înainte de a pune gogoșarii.

Se așază fâșiile de gogoșari, peste ei se pun câteva fâșii de hrean, apoi se toarnă zeama până sus. Se închid borcanele cu gogoșari și se depozitează într-un loc răcoros, până când vor fi consumate.

 

 

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum se face tortul egiptean. Este ceva ce sigur n-ai mai preparat până acum!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies