Iată cum poți pregăti cea mai simplă rețetă de gogoșari în oțet, fără fierbere și fără pic de conservant. Se prepară extrem de simplu și sunt delicioși.
Gogoșarii în oțet pentru iarnă sunt nelipsiți din orice cămară, iar acum este momentul perfect pentru a-i pregăti. Iată cea mai simplă rețetă de gogoșari în oțet pentru iarnă, fără fierbere și fără conservant.
Este o rețetă ardelenească de gogoșari în oțet, care s-a trnamsis din generație în generație. Pentru că sunt piețele pline de gogoșari, roșii, ardei kapia, castraveți și vinete, este momentul pentru conservele pentru toamnă.
Iată de ce ai nevoie pentru rețeta de gogoșari în oțet:
3 kilograme de gogoșari curățați de semințe și tăiați
350 de ml de oțet
250 de grame de zahăr
30 grame sare neiodată/ kg de gogoșari.
Frunze de țelină, viță de vie, vișin și rădăcină de hrean.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Se spală bine gogoșarii și se curăță de cotoare și de semințe. Se taie în fâșii de cca 1 cm lățime. Se curăță o bucată de hrean și se taie în fâșii lungi.
Citeste si: Cum să faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete. Ingredientul secret pe care puțină lume îl știe!
Într-un castron se amestecă oțetul cu sarea și cu zahărul.
Se așază feliile de gogoșar într-un castron încăpător peste care se pune amestecul de sare, zahăr și oțet. Peste, se așază 3 foi de dafin, o lingură de boabe de piper, una de boabe de muștar și fâșiile de hrean. Se amestecă ușor cu mâna, având grijă să nu se rupă fâșiile de gogoșar și se acoperă castronul cu un șervet de bucătărie sau cu o pungă de plastic.
Citeste si: Cum se pun murăturile toamna. Ce trebuie să conțină, de fapt, zeama în care le bagi?
După 12 ore, gogoșarii și-au lăsat suficientă seamă pentru a fi așezați în borcane. Veți constata că s-au și înmuiat puțin și au aspectul de murături.
Se sterilizează borcanele și capacele la cuptor și se așteaptă să se răcească puțin, înainte de a pune gogoșarii. Se așază fâșiile de gogoșari, peste ei se pun câteva fâșii de hrean, apoi se toarnă zeama până sus. Se închid borcanele cu gogoșari și se depozitează într-un loc răcoros, până când vor fi consumate.